Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Batumi

Reizen naar Batumi

  • georgie reizenBudget hotel - hotels in Batumi : Hotel Iliko, Gamsakhurdia 42, niet ver van Mashrutka-halte van Sarp, vuile kamer, redelijk proper douche, vraagprijs 15 lari per nacht, na moeilijk afbieden 12 lari. In het Westen van Georgie moet je soms eerst ostentatief naar buiten gaan bij het afbieden, de prijs zakt in elk geval niet snel, er is drinkbaar water op binnenkoer van het hostel.
  • Internet cafés in Batumi : Abachidze 48
  • Reizen met de trein Batumi - Kutaisi, de trein vertrekt om 9 u, 4u reizen. Reizen met deze trein is naar Kutaisi is niet aan te raden tenzij voor de sfeer. De trein gaat zeer traag en het station van aankomst is ver buiten het centrum van Kutaisi, in the middle of nowhere waar je een busje naar Kutaisi moet liften. Er is wel TV/video aan boord, maar er was een probleem met de elektriciteit toen ik er was.
  • Ferry Boot Batumi (Georgie) - Sochi (Rusland) (zie ook Poti) : op dinsdag vertrekt de kleine snelle Kometa boot om 10am, aankomst rond 21u in Sochi; op vrijdag om 17u vertrekt de kleine trage ferry Svetlov (tickets 102 Lari) die rond 8am in Sochi aankomt. Beide ferries pikken eerst nog wat passagiers op in Poti alvorens naar Rusland door te varen. Tickets hebben geen plaatsnummer, zorg dat je bij de eersten op de boot kruipt zodat je nog een zitplaats hebt. In Poti wordt een tweede dek geopend voor de nieuwe passagiers. Info Batumi, telefoon 893-315481. Georgische customs douaniers vroegen een fooi ("present"), ze wilden 10 dollar, ik gaf ze 4 Lari; misschien hadden ze mij ook zo doorgelaten, maar ik had op dat ogenblik geen zin om het te proberen. Russische douane in Sochi was professioneel, alhoewel het 3 uur duurde eer alle passagiers uitgeladen waren. Er werden geen vragen gesteld als ik al dan niet businessmen was zoals op mijn Russisch visum stond. De boottocht is niet zo aangenaam, er is weinig ruimte op het dek en als de zee wat omstuimig is (zoals in mijn geval), is het kotsen geblazen. In augustus zijn er vaak tornados op de Zwarte Zee. Op de Svetlov is er slechts 1 WC voor 180 man en een klein snackraampje met sossissen, puree en zuurkool in een plastic bordje. Contacteer Batumi Port +995 (222) 7-62-61 / 7-69-58, Batumi Port Haven. Email, bsport@batumiport.com voor meer informatie. Voor meer informatie over reizen in Rusland, zie de Reisgids Rusland. Mijn belevenissen op de ruige boot van Batumi naar Sochi kun je lezen bij de Reisverhalen Rusland.
  • Boot - ferry van Batumi naar Odessa in Ukraine : de ferry maatschappij Ukrferry heeft ferries van Batumi en Poti naar Ilychevsk bij Odessa.
  • Mijn belevenissen in Batumi kun je lezen bij de Reisverhalen Georgie.