Ukraine Reizen
Home > > Reizen naar Ukraine > Reizen naar Odessa

Reizen naar Odessa

Budget hotels in Odessa

 • ukraine reizenHotel Spartak, Derybaskaya, telefoon 0482/268924 goedkoopste hotel van Odessa, 59Hv/dag, Spartaanse luxe zoals de naam doet vermoeden, bepaalde toiletten heel smerig, de vrouwentoiletten zijn beter, hier en daar een kakkerlak, ruime kamers met zwart-wit TV, Sovjet-personeel op de vriendelijke blonde bazin na die ook de enige is die wat Engels spreekt, geen officiele registratiestempel (enkel blaadje), schitterend gelegen in het midden van de centrale autovrije straat van Odessa, aan de overzijde een winkelcentrum met ATM (Cirrus/Visa) ernaast lekker Steakhouse, op benedenverdieping internationaal telefooncelletjes, best reserveren op voorhand, nogal populair bij Ukrainers.
 • Hotel Tsentralna, bij de bloemenbazar, 75Hv kamer zonder douche, 140Hv kamer met douche.Odessa ferry boot verbindingen

 • Boottochtje in de haven : doorlopend op einde aanlegsteiger bij moderne Odessa Hotel onderaan de Potemkin steps, 40 min, 7Hv, geen bijzonderheden te zien in deze voornamelijk industiele haven, maar het verfrist wel.
 • Ferries Odessa - Yalta : 4x per week, haven onderaan Potemkin steps
 • Ferries Odessa - Istanbul : ma, di en zaterdag om 17u, 90 dollar voor goedkoopste kajuit, telefoon 214022, er zijn ook andere boten van Ukrferry telefoon 348296
 • Boten Ilichevsk (op 30km van Odessa) - Batumi/Poti (Georgie) : via Ukrferry, telefoon 0482/348296, 344059, F 348296, Sabansky Street 4, Odessa, ukf@ukrferry.com, www.ukrferry.com, duidelijke website met vertrektijden en data, dit is eigenlijk een cargoschip waar voor 100 dollar ook 30 passagiers meemogen.
 • Reisbureau - Travel Agency Odessa
  Eugenia Travel telefoon 048-2218581/83 F 2224047, janna@eugen.intes.odessa.ua, is heel vlot en behulpzaam, antwoordt heel snel op emails.Vluchten van Odessa naar Brussel

 • Je kunt enkel rechtstreeks vliegen van Odessa naar Brussel via Austrian Airlines en vliegtickets zijn duur. In de luchthaven van Odesse kost een enkel ticket 481 dollar (rond de 590 dollar heen/terug). Vertrek in Odessa dagelijks om 15u, tussenstop in Wenen. Er zijn ook vluchten van Odessa naar Istanbul met Turkish airlines, met hen naar Brussel gaan kost even veel als Australian Airlines en je moet een nacht in Istanbul overnachten.
 • Transport van stadscentrum Odessa - luchthaven kost normaal gezien 25 dollar via een officiele taxi. Ik wuifde een gewone auto van de straat en bood van 10 dollar af tot 50Hv. Uiteindelijk bleek de luchthaven niet zo ver (17km), en had ik de prijs vermoedelijk nog lager gekregen, maar het was een vriendelijk mannetje.
 • Douane : tot mijn grote verbazing heeft de customs mij niet gecontroleerd, werd mijn Ukrinmedstrakh document niet gevraagd en werd het Customs Declarations form (dat je wel nog moet invullen in de hall) niet gevraagd. Desondanks zag ik dat een aantal angstige Amerikanen het zekere voor het onzekere had genomen en voor een VIP-check-in service betaald. Voor ongeveer 60 dollar worden dan de "visumformaliteiten voor jouw geregeld" en word je met een apart busje naar het vliegtuig gebracht.