Ukraine Reizen
Home > > Reizen naar Ukraine > Reizen naar Kiev

Reizen naar Kiev

Budget Hotels in Kiev

  • ukraine reizenHotels zijn nogal duur in Kiev zijn dus koos ik aan het treinstation voor de vrouwen die Komnata (kamers) en Kvartira (appartementen) aanbieden. De oudere vrouwen verkopen de Komnatas, de jongere de Kvartiras.
  • De prijzen van appartementen en kamers zijn hoger naargelang ze dichter bij het centrum van Kiev (Kyiv) ligt. De vrouwen die de kamers aanbieden spreken enkel Ukrains of Russisch, je kunt ongeveer een derde van de prijs afbieden. Een stadsplan van Kiev is heel erg nuttig bij de onderhandelingen om te zien hoever het appartement werkelijk van het centrum ligt. Het treinstation van Kiev ligt op ongeveer 20 minuten reizen met de tram van het moderne stadcentrum en op 40 minuten van de oude havenwijk Podil. Als ze zeggen dat het appartement op 20 minuutjes van het station ligt, bedoelen ze de andere richting uit.
  • Ik had de eer om als de echte Ukrainers midden in een betonflatwoud te wonen ver buiten het centrum van Kiev en beleefde elke ochtend en avond een uurtje plezier in de tram.
  • Prijzen om kamers en appartementen te huren worden in dollar gevraagd : ongeveer 10 dollar voor een appartement in de buitenwijken, 18 dollar voor een komnata in het centrum.Reizen met Openbaar vervoer in Kiev

  • Er is een metro voor de binnenstad van Kiev en trams die van de buitenwijken naar het centrum van Kiev lopen. Tickets voor de tram (kost 0.5 Hv per rit) kun je in loketjes of op de tram kopen bij de Konduktor, er is regelmatig controle door incognito agenten. Het openbaar vervoer in Kiev loopt heel vlot tot 22u30.
  • Officiele taxi's met meter zijn in Kiev bijna niet te vinden en duur (Belgische prijzen). Het stikt echter van de illegale taxis, steek je hand uit en bijna iedere auto is bereid je een lift te geven, dan betaal je voor een rit van 10min minder dan 5Hv. Let op voor de officiele taxis (met zwart/geel bordje) zonder meter, deze zijn ook duur.


Boottocht Dnipro (Dniepr)

  • Avondtochtje, duur 1u20, boten vertrek van zodra er 20 personen zijn, luide muziek, tickets kosten 10Hv, de bootjes vertrekken aan de aanlegsteiger ter hoogte van MCDonalds-Funicular in het centrum van Kiev.
  • Cruise ferry Kiev-Odessa op de Dniepr rivier, via de fery boot maatschappij Mandryvnik (kantoor ook bij Funicular, Telefoon 4637605, 4637604), tickets kosten 330 dollar per persoon voor eenpersoons kajuit, 280 dollar per persoon voor tweepersoons kajuit voor 10 dagen reizen in vol pension aan boord (een koopje denk ik want de Lonely Planet reisgids vermeldde nog 1195 dollar voor hetzelfde). De boot vaart de Dniepro rivier af en doet halfdaagse excursies in Kanev, Krementsjut, Zaporozje, Tjerson, Sevastopol alvorens in Odessa aan te komen. Vaste data in 2001 : 20 juni-1juli, 10-19juli, 28juli-6augustus.