Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Abchazie

Reizen naar Abchazie

  • georgie reizenBezienswaardigheden : Abchazie was in Sovjet tijd een werkersparadijs, met subtropische stranden aan de Zwarte Zee. Na het einde van de Sovjet Unie in 1991 werd het echter verwoest door een burgeroorlog die nog steeds niet opgelost is. 250.000 Georgische vluchtelingen in Georgië hopen nog steeds terug te keren.
  • Reizen naar Abchazie blijft nog steeds niet veilig zolang de onzekerheid over het bestuur van het land aanblijft en het probleem van de roversbendes die van deze situatie misbruik maken niet opgelost is.
  • Visum Abkhazie: De makkelijkste (en veiligste) manier om naar Abchazie te reizen is wellicht vanuit Sochi (Rusland, je kunt in Sochi geraken met de ferry boot vanuit Poti en Batumi). In Sochi kun je een Abkhazisch transit visum kopen in het Russische consulaat. Voor meer informatie over visa voor Abchazie, zie ook de website van the Abkkhazian foreign ministry (ministerie van buitenlandse zaken van Abachazië). De grens tussen Abchazie en Georgie is wat gespannen en vaak gesloten, controleer op voorhand de actuele situatie vooraleer je erheen reist. Zie ook op de Lonely Planet website voor ervaringen van reizigers over reizen naar Abchazie
  • Openbaar vervoer van Georgië naar Abchazië is er niet. Als je er wil geraken, reis dan eerst naar Zugdidi (dit kan oa met een nachttrein vanuit Tbilisi, 37 lari of 18 euro), vanwaar je transport kunt regelen tot aan de grens tussen Georgië en Abchazië. Omdat auto's met Georgische nummerplaat de grens niet over mogen moet je van jeep wisselen aan de grens. Vanaf de grens is het anderhalf uur naar Sukhumi, de hoofdstad van Abchazië.
  • Budget Hotels in Abchazië : De meeste reizigers slapen in Sukhumi in het militair kamp van de UN (VN, Verenigde Naties), overnachten kost 10 dollar per nacht.