Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Telavi

Reizen naar Tbilisi

 • georgie reizen Tbilisi is de enige stad in Georgie waar er restaurants en cafes in overvloed zijn (buiten de Georgische hoofdstad is het vaak zoeken naar een warme maaltijd). Het verkeer in Tbilisi is zeer gevaarlijk, er zijn bijna geen oversteekplaatsen of zebrapaden.
 • Geld wisselen : er is een ATM geldautomaat in Rustaveli, deze muurautomaat aanvaardt naast VISA kredietkaarten ook een gewone bankkaart aangesloten op het Cirrus netwerk.
 • Zwemmen in Tbilisi zee is populair onder de Georgiers. Er is een groot nieuw kunstwerk met 70m hoge zuilen met alle Georgische volkshelden en koningen op het einde van het meer vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op Tbilisi.
 • Ook mooi panoramisch uitzicht op Tbilisi krijg je vanaf de televisietoren (favoriete huwelijksfotoplaats van de bevolking van Tbilisi), prachtig restaurant boven gesloten wegens discussie erover tussen 2 maffiabendes.
 • Tbilisi Markt : de markt ten Westen van het treinstation (metro Vakzal) is werkelijk enorm, veel vrouwen met strohoeden. Het is wellicht de grootste markt die ik ooit gezien heb; vergeet de overdekte delen van de markt niet !
 • Zwavelbaden : de toeristische baden in de oude stad zijn tevens de plaatsen waar de lokale Georgische mannen op zoek gaan naar hoeren. Het bezoeken van prostitues door mannen lijkt echter in Georgie een sociaal aanvaard gebruik. De extreem christelijke moeder van een familie waarbij ik logeerde in Tbilisi probeerde me zelfs te overtuigen mee te gaan met haar zoon bij zijn bezoek met zijn vrienden aan de hoeren.
 • Architectonisch park, een soort Bokrijk, ligt er vervallen bij, desondanks nog personeel aanwezig aan voet heuvel, kabellift vanaf Vake naar Svan toren voor 0.4 lari.
 • Prospero's books : Engelstalige boekenwinkel op Rustaveli 32, alle reisgidsen en kaarten over Georgie zijn hier verkrijgbaar, jammer genoeg kost alles er de helft duurder dan in Europa. Een boekhandel die duidelijk gericht is op expats.
 • Georgische dans en muziek: Tbilisi is uiteraard een van de betere plaatsen om in het Nationaal ballet of andere theaters één van de spectaculaire traditionele muziek en dansvoorstellingen te bewonderen.
Tbilisi budget hotel - hotels

 • georgie reizenNasi gastenkamers : het bekendste gastenverblijf in Tbilisi voor rugzaktoeristen, in centrum gelegen, 30/92 Marjanishvili St, 200m van Marjanishvili Metro Station, vanuit metrostation, links en direct opnieuw links, Nasi spreekt Duits, plaats voor 10 reizigers in ouwbollige maar ruime kamers, 15 GEL per nacht per persoon, warme douche extra te betalen (als er warm water is ...), goed travellers infoboek met tips, plaats om andere reizigers te ontmoeten. Haar kamers zijn erg populair, je belt best op voorhand in het hoogseizoen : telefoon 950894.
 • Khatuna homestay : Chitaiya street 12 (vroeger Sovjet street), gelegen tussen het treinstation van Tbilisi en Marjanishvili metro, vrouw die kamers aanbiedt, staat bekend bij Japanse rugzaktoeristen, 8 lari per nacht, douche gratis
 • Iveria hotel : het goedkoopste hotel van Tbilisi, heel centraal op Rustaveli, 20 dollar/2pk. De vluchtelingen uit Abchazie die er lang gewoond hebben zouden nu een ander onderdak gekregen hebben. Er is steeds water en elektriciteit wegens de centrale ligging in Tbilisi.
 • Shavnabada Klooster : Een mannen klooster met 40 monniken dat tours organiseert en overnachting biedt, een heel orginele plaats om in de omgeving van Tbilisi te overnachten. Het klooster heeft een heel goede wijnkelder en is self-supporting. De ontvangst is hartelijk. Lees hier het reisverslag Georgie van Fred Vorstenbosch.