Georgië Reizen
Home > > Reizen naar Georgie > Reizen naar Kutaisi

Reizen naar Kutaisi

  • georgie reizenMotsameta klooster : op 5 kilometer van Kutaisi. Het klooster en kerk is mooi gelegen omgeven door bossen, maar binnen is er niets te zien, van bovenin de stad kun je erheen wandelen langs de spoorlijn, van waaraf de zichten mooi zijn. Naast de ingang van de kerk kun je afdalen naar een zwemplaats bij de Rioni rivier.
  • Prive volkskundig museum : in Kliadashvili 131 (bereikbaar met bus 13 vanaf het theater in het centrum van Kutaisi) heeft een oude man zelf een ethnografisch museum in elkaar geknutseld van allerlei Georgische gebruiksvoorwerpen die hij op basis van foto's uit boeken in zijn atelier heeft nagemaakt. Erg leuk om als zijn gast ontvangen te worden.
  • Veiligheid in Kutaisi - diefstal : In Kutaisi, de tweede grootste stad van Georgie, heerst momenteel een enorme economische crisis, er zijn verschrikkelijk veel zakkenrollers in het openbaar vervoer die ongegeneerd in je broekzakken peuteren, op bijna elke bus zat er iemand in mijn zakken, ze werken totaal niet professioneel en vallen enorm op, maar er is ook totaal geen sociale controle niemand zegt er iets op en de politie houdt zich bezig op straat geld van de automobilisten te schooien; in Tbilisi en de rest van het land heb ik geen last gehad van gauwdieven, alhoewel deze in Tbilisi uiteraard ook zijn. In mei 2002 leken er minder pickpockets te zijn, maar blijf best op je hoede.
  • Budget Hotel Central : Sovjet-hotel vol vluchtelingen, water in emmers op kamer, geen stromend water, smerige WC op einde gang met vluchtelingen, grote Sovjet-kamer, 12 lari per overnachting.
  • Reizen met openbaar vervoer : de Mashrutka Minibus Kutaisi - Tbilisi, 3.5u rijden, 7 lari.
  • Gerlati klooster : je geraakt er via het openbaar vervoer vanuit Kutaisi. De Mashrutka minibus van Kutaisi naar naar Gelati vertrekt om om 14u, terug om 16u, er is drinkbaar bronwater naast de Gelati kerk.
  • Internet cafe in Kutaisi : in Tamara straat 100m van theater, 2 lari per uur, nieuw internetcafe aan overzijde van "ARKA tour".
  • Geld wisselen in Kutaisi : er zijn veel wisselkantoren met goede wisselkoers in het centrale busstation van Kutaisi. Er is een moderne bank op het plein voor het theater.
  • Baden: net buiten Kutaisi ligt Tskhaltubo (Ckaltubo), met botanische tuinen en baden die vroeger werden gebruikt door mijnwerkers uit Siberië, er was zelfs een dagelijkse trein Moskou - Tskhaltubo. Er is nog veel werk nodig om de baden opnieuw weer op te knappen uit hun jarenlange verval, maar het Stalin bad (met mooie Stalin sculptuur), werkt nog.
  • Kutaisi stadstransport : Minibus 1 brengt je van theater naar busstation