Armenie Reizen
Home > > Reizen naar Armenie > Reizen naar Yerevan

Reizen naar Yerevan

 • yerevanTerrasjes : Yerevan heeft een enorme terrasjescultuur met massa's parken vol met terrasjes, erg gezellig
 • Budget hotels in Yerevan :
  • Envoy budget hostel: Een splinternieuwe (oktober 2005) jeugdherberg die zich richt tot backpackers, onafhankelijke rugzakreizigers, jongeren en budget toeristen. Het hotel is redelijk centraal gelegen, heeft 35-40 bedden en een grote gemeenschappelijke kamer met internet en keuken. De prijs ligt rond de 10$ per nacht per persoon in hun 4 of 8 persoons dormitory, ontbijt inbegrepen. Zie ook hun website: Envoy Hostel Yerevan.
  • Budget hotel 1 : Youth Palace, Saralange 1, telefoon 58-3014, torenhotel, 250 trappen boven standbeeld op noordelijk einde van Abovian straat, 18 dollar per nacht (nog steeds dubbele prijs voor buitenlanders ! eis wel warm water voor die prijs), vervallen communistisch, stromend water onregelmatig 13e verdieping maar wel warm, gevulde badkuip, redelijk proper toilet op kamer, de enige reden om voor dit hotel te kiezen is het prachtig uitzicht op stad en Ararat, vraag kamer op 13e verdieping aan kant van stad, het draaiende restaurant is gesloten. Op de 5de verdieping zijn nu mooie volledig vernieuwde kamers met satteliettelevisie en steeds warm water. Eronder is een stadszwembad (bassien).
  • Budget hotel 2 : Shirak hotel, 25 dollar, TV met 25 kanalen, douche met warm water, balkon, Erebuni hotel vlakbij is 27 dollar.
  • Budget hotel 3 - bed and breakfast : Ik verbleef bij Gayane, een gastenkamer voor 5 dollar per nacht, ideaal gelegen in het centrum van Yerevan vlakbij de Kachurian Opera, jammer genoeg enkel 's morgens en 's avonds water, voor de rest mooie wat ouwbollige kamer. In 2001 werd ik ook benaderd door Tigran, Prospekt Komitas 54, Kv 53, nr 4, telefoon 235139, vooraf bellen om prijs af te spreken. Het nieuwe toerismebureau bij Republic square kan homestays regelen (via hen kwam ik bij Gayane terecht).
  • Budget hotel 4 : van horen zeggen : Petak hotel, boven Petak bazar, 8 dollar, op 15 min van Republic Sq
  • Budget hotel 5 : bed and breakfast : Anahit Stepanian, vkhachatryan@hotmail.com, Apartment 25, 5 Sayat Nova Street, telefoon: 00374-1-527589, gsm: 09492451.
  • Budget hotel 6 : homestay - gastenkamer : Anait's homestay, een vriendelijke vrouw die gewoon is van reizigers te ontvangen, speelt piano, woonkamer vol met schilderijen van haar grootvader. De hele familie spreekt goed Engels. Ze heeft een paar dormitory kamers waar je 11-12 $ per persoon betaalt. Haar gastenkamers liggen op de bovenste verdieping van een vernieuwde Sovjet flat waar vooral kunstenaars en hun familie wonen, Prospect Sayat-Nova 5, centraal gelegen tegenover het opera gebouw.
 • Turkmeense ambassade in Yerevan : Razdan Hotel, 72 Dzorapi, telefoon +3741/537705, F +3741/530512, serdar@arminco.com , vermits de Turkmeense ambassade in Baku momenteel gesloten is en er in Georgie geen Turkmeense ambassade is, is dit de enige plaats in de Caucasus waar reizigers naar het Centraal-Azie het visum kunnen bekomen, mits uitnodiging kan het direct afgeleverd worden. Voor meer informatie over reizen naar Turkmenistan, zie de reisgids Turkmenistan.
 • Tourist Office : er is een splinternieuw toerismebureau (telefoon 374-1-542303) aan de overzijde van het Republic Square Metro station; het is een enorm behulpzame plaats, waar je ook gewoon rustig aan het tafeltje mag neerzitten en een hele middag in hun uitgebreide bibliotheek neuzen, video's over Armenie bekijken of aan de internetcomputer bladeren door toeristische websites. Ze beschikken over een lijst met adressen van goedkope gastgezinnen. Op hun website komt binnenkort hun uitgebreide database met transport en hotelgegevens : www.armeniainfo.am, help@armeniainfo.am. De bekendste travelagencies zijn www.armentour.am en www.levontravel.com
 • Internet : heeft een ware boom meegemaakt de voorbije maanden en elk tweede gebouw in het centrum lijkt een internet cafe te zijn, er is enorme concurrentie en de prijzen zijn sterk gezakt tot 400-500 AMD per uur.
 • ATM en Travellers Cheques : dollars afhalen (max 500 dollar per dag) rechtstreeks uit de muur met VISA kan bij HSPB bank op hoek van Republic Square in het hart van Yerevan; Armeense Dram komt uit de muur met VISA en gewone EC-bankkaart bij Arexim bank, Abovian 5/1. HSBC bank wisselt ook Travellers Cheques, de 1% commissie lijkt op het eerste zicht aantrekkelijk, maar is dit niet als je minder dan 500 dollar ineens wisselt omdat ze minimum 10 dollar commissie vragen !
 • Souvenirs : Kaviar is redelijk goedkoop, vanaf 4500AMD voor 113gr zwarte caviar; in Abovian vlakbij Republic Sq, in het centrum van Yerevan, verkoopt een kruidenierswinkel prachtige glazen zwaarden en kruisen gevuld met de beroemde Armeense cognac voor 3500-4500AMD (heel goedkoop voor wat je krijgt). De beste plaats om souvenirs te kopen is echter de Vernissage (zie onder)
 • Vernissage markt in Yerevan : grote rommel, -kunst en -souvenirsmarkt elke zaterdag van 's morgens tot 18u in het park van Aram street, vlakbij Republic sq tegenover het tourismebureau. Heel leuke sfeer, de ideale plaats om tapijten, souvenirs, Soviet memorabilia, tapijtrugzakjes, postzegels, munten, chirurgisch gereedschap en elektronische onderdelen te kopen.
 • Restaurants : Yerevan heeft, in vergelijking tot de restaurantloze rest van Armenie, heel lekkere en afwisselende restaurants, een kleine selectie :
  • Bellagio restaurant : heel lekkere en originele Spaanse en Georgische gerechten, in Amirian street, vlakbij Republic sq, leuk is dat je het eten van dit restaurant ook kunt bestellen vanaf het "Malibu" parkterras op het kruispunt van Mashtots/Amirian
  • Pizza di Roma : Abovian, niet de beste pizzas van Yerevan, maar wel een heel originele saladbar
  • Our Village : een toeristische must, "typisch Armeens" restaurant met Armeense muziek en inrichting, in Sayat Nova naast de Khajurian opera
  • Dolmama : een duurdere, sjiekere en oudere versie van Our Village, in Puskin street, een zijstraat van Abovian vlakbij Republic sq.
 • Uitgaansleven : wellicht door de vele Amerikaans-Armeense expats is het uitgaansleven in Yerevan erg goed en in Westerse stijl. In "Subway", bij de opera sq, is er elke avond live jazz en op zondagavond live salsa, "Monte Cristo" aan de overzijde van HSBC bank bij republic sq is een populaire danskelder.
 • Genocide museum : niet zo eenvoudig te bereiken als de kaart aangeeft, de rivier is een kloof met weinig bruggen, neem beter bus 88 naar Hamaliz, net over de grote brug moet je afstappen en links bergop het park in lopen. Op 24 april herdenken hier tienduizenden mensen de genocide. De vooravond 23 april is er een fakkelwandeling vanaf Opera Square. De dag zelf 's morgens om 10u speeches van de president en de paus; de rest van de dag komen 300.000 mensen een bloemetje leggen bij de vlam. Vooral 's avonds is het indrukwekkend als de stapel bloemen enorm groot is geworden. Er blijft volk komen tot middernacht. De volgende dag ligt de stapel bloemen er nog steeds en komen kleine groepjes schoolklassen gedichten voordragen bij de vlam.
 • Reizen van Yerevan naar Tbilisi : bus 77 naar Autovaksal, vandaar Mashrutka voor 6500AMD er is ook een trein die op de dagen 2,4, 6, 8,10,... rijdt, van 7pm tot 9.40am, 4p-kabine 3400 en 5400AMD, duurste 2p 10900AMD, neem metro naar Sasuntsi Davt.
 • Mijn belevenissen in Yerevan kun je lezen bij de Reisverhalen Armenie.