Armenie Reizen
Home > > Reizen naar Armenie > Armeens Visum - Visa Armenie

Visa Armenie - Armeens visum

  • In de luchthaven van Yerevan kun je bij aankomst van je vlucht het 21 dagen Armeense tourist visum kopen voor 30 dollar. Je kunt ook je visum voor Armenie online op voorhand kopen als Armenia e-visa, een experiment van het Armeense Ministerie van Buitenlandse Zaken om een virtueel consulaat te scheppen. Vermits het Armeens e-visum slechts geldig is als je via de Zvarnots (Zvartnots) International Airport naar Armenie reist, lijkt dit online visum me niet zo nuttig. Het "gewone" Armeense visum kan bij aankomst in Armenië zowel in de luchthaven en aan de landsgrens verkregen worden en is daarenboven goedkoper dan het e-visum. Er zijn ook berichten van reizigers die problemen hadden om met een Armeens e-visa over land naar Georgie te reizen omdat de grenswachten niet geloofden dat je met een e-visum via een landsgrens Armenië mag verlaten. Alhoewel op het eerste zicht een goed initiatief, is de boodschap duidelijk: laat dat e-visum links liggen en koop het goedkopere gewone visum aan de grens of in een Armeens consulaat of ambassade thuis. Je hebt geen uitnodigingsbrief (letter of invitation) meer nodig om te reizen naar Armenië, na een week krijg je een 21-dagen tourist visum in de ambassade in Brussel en elders.
  • De Armeense ambassade in Tehran is een vervelende plaats om het Armeens visum te krijgen, je moet lang wachten en het is er duur : voor een 21 dagen tourist visum : 50 dollar als je twee weken erop kunt wachten en 70 dollar als je het na een week al wil ontvangen, een 3 dagen transit visum kost 30 dollar. Voor meer informatie over reizen in Iran, zie de reisgids Iran.
  • In de luchthaven van Yerevan kun je bij aankomst van je vlucht het 21 dagen Armeense tourist visum kopen voor 30 dollar. Je kunt ook je visum voor Armenie online op voorhand kopen als Armenia e-visa, een experiment van het Armeense Ministerie van Buitenlandse Zaken om een virtueel consulaat te scheppen. Vermits het Armeens e-visum slechts geldig is als je via de Zvarnots (Zvartnots) International Airport naar Armenie reist, lijkt dit online visum me niet zo nuttig. Het "gewone" Armeense visum kan bij aankomst in Armenië zowel in de luchthaven en aan de landsgrens verkregen worden en is daarenboven goedkoper dan het e-visum. Er zijn ook berichten van reizigers die problemen hadden om met een Armeens e-visa over land naar Georgie te reizen omdat de grenswachten niet geloofden dat je met een e-visum via een landsgrens Armenië mag verlaten. Alhoewel op het eerste zicht een goed initiatief, is de boodschap duidelijk: laat dat e-visum links liggen en koop het goedkopere gewone visum aan de grens of in een Armeens consulaat of ambassade thuis.
  • Visa overstay kost je 3 dollar per dag, dit is vooral nuttig als je op een transit visum langzaam vanuit Iran naar Yerevan wil reizen, in het ministerie van buitenlandse zaken op Republic Sq kun je dan de dagen die je langer bleef dan je 3 dagen transit betalen en een 21 dagen tourist visum bekomen voor 25 dollar.
  • Ik kreeg aan de landgrens Iran-Armenie op speciale vraag een 21 dagen Armeens tourist visum voor 30 dollar in plaats van het standaard 3 dagen transit visum dat je daar krijgt voor dezelfde prijs.
  • Ook aan de landsgrens Georgie-Armenie in Sadakhlo kun je een visum voor Armenie krijgen voor 30 dollar.
  • Als je met de trein van Tbilisi (Georgie) naar Yerevan (Armenie) reist, lijkt het (voorlopig) niet mogelijk om het Armeens visum aan de grens te kopen. Sommige reizigers die het probeerden werden per taxi naar de landsgrens gebracht terwijl de trein op hen wachtte.
  • Grensovergang Yerevan - Tbilisi : geen bagagecontrole, geen customs decarations form, 3 dollar per dag overstay, gaat in hun zakkenl; maar toch een pijnloze en veel makkelijker manier om je visum te "verlengen"dan dat te moeten doen in het OVIR van Yerevan, waar het daarenboven meestal duurder is. 3 dagen transit visum 30 dollar verkrijgbaar aan de grens, ze kunnen ook 21 dagen tourist visum uitschrijven, maar willen daarvoor 10 dollar extra fooi, wat in elk geval nog goedkoper is dan je haasten naar Yerevan om daar 3 dollar per dag overstay boete + 25 dollar voor een tourist visum te betalen.
  • Meer informatie over het bekomen van een Armeens visum om te reizen naar Armenië vind je in mijn visum voorbereiding.