Armenie Reizen
Home > > Reizen naar Armenie > Trips rond Yerevan

Trips vanuit Yerevan

  • yerevanDagtrip naar Garni en Geghard : bus 15, 51, 91 naar Masiv Market (bij Mercedes garage buiten stad), daar bus 104 (12.30, 1u rijden) naar Garni, de bus keert terug om 17.45 vanuit Garni naar Yerevan. Liften is echter heel eenvoudig eenmaal je op de buiten bent, alle auto's stoppen (er passeert wel slechts om de 5 minuten een auto), Garni is gewoon een kleine niet zo interessante Griekse tempel; Geghard is een mooi in een kloof gelegen klooster dat gedeeltelijk is uitgekapt uit de rotswand met indrukwekkende oude uitgekapte stenen kruisen is veel indrukwekkender en de moeite.
  • Uitstap naar Echmiadzin en zvartnots : om de 10 minuten vertrekt er een minibus ter hoogte van Mashtots 9, 250 AMD; 5 kerkjes te bezoeken in Echmiadzin, de eerste grote zie je rechts : Hripsime, je kunt daar best uitstappen en de andere al wandelend opzoeken, loop van Hripsime achter het kerkhof door naar het kleine Shoghaka kerkje dat je van daaruit kunt zien, daarna moet je 20 min wandelen langs de hoofdbaan door het dorp, langs het kleine (gratis) archeologisch museum naar het centrale rondpunt, waar links de muur is van het hoofdklooster van Echmiadzin (het Vatikaan), erachter ligt een heel oud kerkhof en nog een kerk; recht van het rondpunt ligt het 5de kerkje.
  • Khor Virap klooster bezoeken : Letterlijk aan het grenshekken met Turkije en de dichtste plaats om de Ararat Berg te zien, je komt hier dus best op een heldere dag als de Ararat niet in de wolken zit, vanaf het treinstation vertrekken minibussen om het uur (12.30, 13.30,...), ze rijden echter niet tot aan het kerkje, vraag aan de chaufeur om je zo dicht mogelijk langs de grote baan af te zetten, vandaar is het ongeveer 45minuten wandelen over een landelijk baantje in de richting van de Ararat naar het kerkje dat je van ver kunt zien. Vergeet niet af te dalen in de 2 diepe holen (een met ladder) in een zijgebouwtje. Op de top van de heuvel kun je een ruine bezoeken. Terug in Yerevan maken is eenvoudig omdat er enorm veel bussen langs de grote weg passeren in de richting van Yerevan, er is een bushalte. Minibusjes stoppen op gezwaai.
  • Reizen naar het Amberd fort en Buryakan : een kerkje met een ommuurde burcht op dagtripafstand van Yerevan, aan het observatorium van Buryakan aan de voet van de Aragats kun je hotel - hotels. Dit is tevens het vertrekpunt voor een beklimming van de zuidelijke punt van de Aragats in de zomer.
  • Reizen naar het Sevan meer : "Het wonder van de natuur", zoals Armeniers het Sevan meer noemen, zag er niet zo schitterend uit; dorre bergen rond een bergmeer dat in de zomer wellicht volzit met joelende kinderen. Er is een niet echt bijzonder kerkje dat wel mooi gelegen is aan de rand van het meer.