Armenie Reizen
Home > > Reizen naar Armenie > Lori Regio : Alaverdi en Sanahin

Reizen naar de Lori regio : Alaverdi en Sanahin

  • yerevanBudget hotel - hotels : er is een oud Sovjet hotel Debed op het centrale plein van Sanahin, het dorpje dat boven Alaverdi ligt en vlot bereikbaar is met de kabellift of bus vanuit Alaverdi, 2000 AMD/nacht, enkel water van 7-9am en dat enkel op de verdiepingen lager dan de 4de.
  • Bezienswaardigheden : Sanahin kerk, wandeling naar Haghpat en het Kopermijn museum.
  • Restaurants : in Sanahin is niets te vinden, het beste kun je langs de grote weg uit Alaverdi ongeveer 1km zuidwaarts wandelen, waar je aan de rechterkant een restaurant vindt (wit gebouw), waar ik het beste eten heb gegeten in heel Armenie, Yerevan niet meegerekend.
  • Reizen met het openbaar vervoer naar Alaverdi en Sanahin : de trein Yerevan-Tbilisi passeert hier op een onmenselijk 3.30am, Alaverdi-Tbilisi is niet zo eenvoudig; er vertrekt om 6am een bus aan het Sanahin hotel naar de grens (baghratashen markt), maar van aan de grens er geen transport beschikbaar naar Tbilisi; het beste wat je kunt doen is in Alaverdi 's morgens vroeg (9-10u) langs de weg te staan bij de brug waar alle minibussen uit Yerevan en Vanadzor met bestemming Tbilisi passeren. De taxi die de Armeense grenswachten aanbieden voor 20 dollar blijkt de eerste Turkse truckchauffeur te zijn die hun fooi van 15 dollar niet wil betalen.
  • Sanahin : op een kilometer wandelen van het hotel is een kerk gelegen in een mooi en erg landelijk dorp, zoek naar de persoon die de sleutel heeft, binnen echter minder spectaculair