Azerbaijan Reizen
Home > > Reizen naar Azerbaijan > Reizen naar Baku

Reizen naar Baku

 • azerbaijan reizenBudget hotels : hotel Qanub, telefoon 47-94-88, 40.000M voor single met ventilator, WC en douche, op bovenste verdieping water met horten en stoten; ze proberen je eerst een duurdere dubbele kamer van 60.000M te verkopen met airco; kamers redelijk proper, wel nogal vochtig zodat er een beetje kleine diertjes zitten.
 • Appartementen te huur : er zijn op diverse plaatsen in Baku appartementen te huur, ik betaalde 15 dollar per nacht op basis van 4 nachten voor een groot centraal gelegen appartement met airco en keuken, maar vermoed dat zijn prijs normaal gezien rond de 20 dollar ligt. Je kunt ook appartementen huren via de reisorganisatie Travel Azerbaijan.
 • Uzbeekse ambassade, in verre buitenwijk van Baku : Badamdart, dom 437 (nieuw adres), telefoon 12-972549, open 10-18, neem bus nr 3 vanaf Nizami niet ver van SAS voor 500M of betaal 10.000M voor taxi (afbieden indien nodig !), Badamdart is een kleine nieuwe wijk en de rose ambassade van Uzbekistan ligt in een zijstraat van de hoofdweg waar de bus passeert, vriendelijke consul controleert je uitnodiging en dan mag je weer helemaal terug naar het stadcentrum om de 50 dollar (voor 2 weken, duurder voor langer), te betalen in Azerbeidjan Bank naast SAS, als je met het betalingsbewijs terugkomt krijg je het Uzbekistan Visa in 10min.
 • Internet cafes in Baku : is overvloedig aanwezig op bijna elke hoek van de straat in Baku, prijs overal zelfde 3000M/u, af en toe nogal traag, als je echt geen cafe zou vinden, ga dan naar het cafe naast de MC Donalds op fontain square, het moderne centrum van Baku.
 • Geld Wisselen in Baku : wisselkantoren aanvaarden allen dollars, euro's en vaak ponden; als je echt nog belgische franken zou hebben, dan kun je er maximum 90 (bij sommige 80) voor krijgen in een van de 2 wisselkantoren rond fountain sq die een 40 tal munten beweren te wisselen.
 • ATM : er zijn 3 geldautomaten in Nizami street, Visa/Cirrus/Maestro, de verst van het centrum gelegen aanvaardt ook EC-kaarten; je kunt op het scherm telkens kiezen tussen geld afhalen in dollars of manat, max. 250 dollar afhaling
 • Travellers Cheques Thomas cook : kunnen gewisseld worden in de Azerbaijan International Bank in Nizamist 52 voor slechts 2 procent commissie; aankoopbewijs wordt niet gevraagd.
 • Vluchten van en naar Baku : Global Travel en Tours, global@artel.net.az; ter plaatse is de grootste verkoper van vliegtickets Imair, een afdeling van Improtex Tours, naast haar kantoor gelegen in de Vurgum st telefoon 984587, 934243
 • Restaurants : shashlik op straat is heel goedkoop 3000M, in restaurants is het wat zoeken om iets anders dan shashlik te eten als je niet wilt verzeilen in de internationale restos; let op met de rekeningen, controleer steeds en stuur gerechtjes die je niet gevraagd hebt weg op het moment dat je ze krijgt; ze proberen zo de rekening in de hoogte te jagen; shashlik op restaurant wordt besteld per portie (2-3 stukken vlees, ongeveer 8000-10000), als je er niet bijzegt 1 portie durven ze je 2 of meerdere porties leveren.
 • Boottocht op de Kaspische Zee : 2000M voor 20/30 minuten; er zijn grotere bootjes bij het waaiervormig restaurant op de promenade waarop je niet kunt buitenzitten, veel beter is het kleine bootje, ter hoogte van de Maiden toren, waar je buiten zit.
 • Turkmenistan airlines : had heel goedkope vliegtickets voor vluchten vanuit Asghabat, de vliegtickets vanuit Baku waren een stuk duurder, ze werken blijkbaar nog zonder computer zodat je best de tickets gaat kopen in hun kantoor op tweede verdieping in Hotel Azerbaijan, 122 dollar voor de vlucht van dinsdag nacht (via Imair kun je ook met Lufthansa vliegen voor 282 dollar), GSM 502162784 (Bahadur), telefoon 930283, F 935315
 • Telefoneren : binnen Baku naar een vast toestel is het gratis; van een van de heel zeldzame internationaal telefoonkantoortjes kun je naar een GSM bellen voor 1500M (duur !); iedereen heeft hier een GSM, zodat dit probleem werd opgelost door de sigarettenverkopers die op hun kraampjes een GSM liggen hebben waarmee je goedkoop naar een andere GSM kunt bellen.
 • Turkmeense ambassade in Baku is voor onbepaalde tijd gesloten wegens petroleumconflict.
 • Uzbekistan airlines in Baku : 994-12-98-3120, Nizamy 135, studenten 25 procent en 18-28 jarigen 15 procent korting voor vliegtickets voor vluchten uit Baku.
 • Reizen met de trein van Baku naar Dagestan, Rusland en Ukraine : Er is een trein van Baku naar Lugansk en Kiev. Het is echter niet duidelijk als het voor reizigers toegelaten is deze grens met het onrustige Dagestan te gebruiken.
 • Reizen met de bus van Baku naar Tbilisi : Rechtstreekse bussen van Baku naar Tbilisi zijn niet aan te bevelen, ze vertrekken van een afgelegen buitenwijk van Baku en zetten je af in buitenwijken van Tbilisi zoals Marneuli. Ze zijn eerder bedoeld voor Azeri die in Georgie wonen terug naar huis te brengen. Je raakt makkelijker van Baku in Tbilisi door de bus of train naar Balakan te nemen, dan de grens tussen Georgie en Azerbaijan over te steken en dan verder te reizen vanaf Lagodekhi.
 • Fietsenhuur is nog niet in : op de promenade van Baku kun je dit wonderlijke toestel uitproberen voor 3000M/10 minuten.
 • Mijn belevenissen in Baku kun je lezen bij de Reisverhalen Azerbaijan.