Uzbekistan Reizen
Home > > Reizen naar Uzbekistan > Visum Uzbekistan Visa

Visum Uzbekistan visa

  • Sinds 2003 heb je geen uitnodiging meer nodig als je het visum voor Oezbekistan in Brussel koopt. In andere Uzbeekse ambassades (bijvoorbeeld in de buurlanden van Uzbekistan) is het mogelijk dat er wel nog een uitnodiging is vereist, ik kreeg ze voor 25 dollar te betalen bij aankomst in cash via Sairam Toerisme in Tashkent, vergeet niet bij je aanvraag te vermelden in welk land je het Uzbeeks visum gaat kopen, er wordt immers een dubbel naar die ambassade gestuurd. Meer up to date info vind je ook op Lonely Planet Postcards Uzbekistan, de visumsituatie wijzigt immers snel.
  • Registratie van het visum voor Uzbekistan : als je in een hotel verblijft in Uzbekistan vraag dan een registratiebriefje, een rekening met stempel telt ook als registratie. Als je bij mensen thuis verblijft krijg je die natuurlijk niet. Uiteindelijk werden de registratiebriefjes niet opgevraagd bij het verlaten van Oezbekistan, maar je weet maar nooit, de Uzbeken zijn redelijk strikt met regels, en het is best er enkele bij te houden voor het geval dat.
  • Ik kocht mijn Uzbeeks visum in Baku voor 50 dollar, levering zelfde dag, voor meer informatie over dit visum en reizen naar Azerbeidjan, zie de Reisgids Azerbaijan.
  • Het Oezbeeks visum heeft vaste data van entry en exit, maar er is geen stedenlijst voorzien, je kunt dus reizen waar je wilt, eis een entry-stamp bij het binnen reizen van het land, ik had veel problemen met mijn visum bij het verlaten van Oezbekistan omdat de grenswachten aan de grens met Turkmenistan me geen stempel hadden willen geven bij het binnenkomen.
  • Er zijn veel paspoortcontroles en checkpoints in Uzbekistan langs de weg en op straat in Tashkent
  • Meer informatie over het bekomen van een Uzbeeks visum vind je in mijn visumvoorbereiding. De Engelstalige versie Uzbekistan visa is iets meer up-to-date, neem dus best ook daar een kijkje.