Uzbekistan Reizen
Home > > Reizen naar Uzbekistan > Reizen op de zijderoute : Samarkand

Reizen op de Zijderoute : Samarkand

  • Bezienswaardigheden in Samarkand : Ook Samarkand lag, net als Khiva en Bukhara, op de zijderoute. Samarkand is echter een veel grotere en modernere stad dan het gezellige Khiva en het stoffige Bukhara. Samarkand is eerder een grote ongezellige Sovjetstad vol grijze flatblokken, waartussen hier en daar verspreid een prachtige moskee of madrassa te vinden is die herinnert aan de zijderoute. Het Registan plein is de mooiste plaats, maar is ook een beetje teleurstellend omdat veel van de magie van de plaats wordt weggenomen door de drukke baan met grijze flatblokken die erlangs loopt. Op foto's die ik van het Registan had gezien, was die natuurlijk niet te zien. Er is een povere lichtshow bij het Registan op aanvraag voor 7 dollar per persoon voor groepen, vandaar dat er (ook overdag) een monsterlijk podium in de weg staat voor goede fotos
  • Openbaar vervoer langs de zijderoute : er zijn heel veel kleine bussen van Bukhara naar Samarkand (om het halfuur), tickets kosten 1400 som.
  • Budget hotels in Samarkand : Hotel Shark, kamers kosten 3000-5000 Som per persoon, het hotel mag officieel geen toeristen nemen en vragen daarom dat je om 8u 's morgens uitcheckt alvorens de politie je ontdekt, ze kunnen je Uzbeeks visum niet registreren.
  • Internet cafe : in University street, 1600 Som per uur.