Azerbaijan Reizen
Home > > Reizen naar Azerbaijan > Azerbaijan Visum - Visa

Reizen naar Azerbaijan : visum

  • azerbaijan reizenToeristenvisum voor je vakantie naar Azerbeidjan kun je enkel te bekomen mits hotelreservatie, vraag een hotel reservatie aan bij hotel Hyatt in Baku en annuleer die achteraf.
  • In Tbilisi ligt de Azerbaijaanse Ambassade in Muchadze Kucha 22 (uitspraak van de straat is heel belangrijk, ligt ter hoogte van het Vake kerkje, 3 straatjes omhoog evenwijdig met de hoofdweg), ik weet niet als ik de service goed moet beschouwen, enerzijds krijg je het visum dezelfde dag en willen ze zonder problemen enkele dagen bij je reservatiedata lappen; anderzijds mag je het gebouw niet eens binnen. Kom rond 10u 's morgens en wacht op straat tot 11u, dan komt een onvriendelijk mannetje naar beneden en eist 40 dollar en je paspoort. Met hotel reservatie krijg je voor die prijs een toeristen visum voor Azerbaijan dat geldig is voor maximum een maand, zonder hotel reservatie krijg je een transit visum voor Azerbaijan van 7 dagen. 's Middags om 16u mag je het visum afhalen; ze laten je dan nog een extra uurtje op straat wachten.
  • Grensovergang Georgie-Azerbaijan: De republiek Nagorno-Karabakh ligt nog steeds erg gevoelig bij de grenswachten van Azerbaijan. Je verstopt best kaarten en reisgidsen waar Nagorno-Karabakh als een deel van Armenië wordt afgebeeld. Anders loop je kans dat deze aan de grens worden in beslag genomen.
  • Meer informatie over het bekomen van een visum om te reizen naar Azerbaijan vind je in mijn visum voorbereiding.