Kirgizie Reizen
Home > > Reizen naar Kyrgystan > Visum Kirgizie - Landsgrenzen

Visum - Landsgrens Andijan-Osh

 • kyrgyzstan reizenEr is geen uitnodiging meer nodig om te reizen naar Kirgistan, de Kirgizische ambassade in Brussel is heel vlot en levert direct een visum voor Kirgizie van 3 maanden geldigheidsduur. Het visum is geldig voor multiple entry als je het vriendelijk vraagt. Je kunt zelf de data kiezen en het dus lang op voorhand afhalen.
 • Je kunt meer lezen over in de reisgids Kirgizie over de reizen door de Fergana vallei in Uzbekistan naar de grens Uzbekistan-Kirgizie.
 • De Kirgizische grenspost van Osh is 's morgens verschrikkelijk rommelig met honderden marktkramers die oversteken en enorm opdringerige taxichauffeurs die je tussen de twee grenzen in aanklampen, de grenswachten registreren je in een boek, maar doen voor de rest niets; je krijgt geen entry-stamp voor Kirgizie, geen customs-declarations form en de bagage wordt niet doorzocht. Dit alles leverde mij gelukkig geen problemen op bij het verlaten van Kirgizië via de Torugart Pass .
 • Registratie in Osh, verloopt heel vlot, je betaalt 50Som aan de AKC bank en krijgt na 5 minuten werk een registratiebriefje van het OVIR kantoor bij het Lenin-standbeeld. Dit briefje is enorm belangrijk als je geen entry-stamp of customs declarations form voor Kirgizië hebt (zoals ik), want het is je enige bewijs van binnenkomst in het land en de datum erop geldt als entry datum. Je moet je binnen de 3 werkdagen registreren, 1x registreren volstaat. Openingsuren ma-vr 9-19 en zat 9-12.
  Update 2005
  : Tegenwoordig moet je niet meer registreren als je minder lang dan een maand in Kyrgizie verblijft.
 • Veiligheidssituatie Andijan (Uzbekistan) : In Andijan brak op 12 mei 2005 massaal protest uit tegen de Uzbeekse diktator Karimov. Het leger richtte daarop op gruwelijk barbaarse wijze een slachting aan onder de vreedzame betogers. Er vielen honderden doden, waaronder vele vrouwen en kinderen. Andijan ligt in de dichtbevolkte Fergana vallei, waar de Uzbeekse president het protest van de plaatselijke bevolking tegen zijn regime met harde hand probeert in te tomen. Mensenrechten worden daarbij niet gerespecteerd. Omdat de opstandige bevolking orthodox moslim is, krijgt Karimov de steun van de VS, als onderdeel in de strijd tegen het terrorisme. Reizigers op weg van Uzbekistan naar Kyrgistan, via Andijan worden aangeraden de recente veiligheidssituatie in de regio te controleren.
 • Meer informatie over het bekomen van een Kirgizisch visum vind je in mijn visum voorbereiding.
 • Voor meer informatie over reizen in Oezbekistan, zie de Reisgids Uzbekistan.