Kirgizie Reizen
Home > > Reizen naar Kyrgystan > Reizen naar Bishkek

Reizen naar Bishkek

  • kyrgyzstan reizenReizen met openbaar vervoer van Osh naar Bishkek : een groepstaxi kost 500 Som voor lada, 700 Som voor een ruime Volga. Wij vertrokken om 9 uur 's morgens en kwamen pas om 2u30 's nachts in Bishkek aan. Normaal duurt de taxi reis 13 uur, maar de 2 bergpassen van 3100 meter hoog die je overmoet op een paar uur voor Bishkek waren ondergesneeuwd (midden september) en we moesten 3 uur wachten op tegenliggers aan de eenrichtingsverkeer tunnel. De weg is de hele winter geopend en ligt dan onder sneeuw. Halverwege september is de moeilijkste periode omdat sneeuw en zon elkaar afwisselen wat ijsplekken tot gevolg heeft. Als je in de richting van Bishkek rijdt komt het mooiste berggebied na het invallen van de duisternis en lijkt het mij beter van een vlucht te nemen, die ook ongeveer 500 Som zou kosten. In omgekeerde richting doe je eerst de bergpassen die overdag misschien wel mooi zijn als het zonnig is. Vraag aan de taxichauffeur waar je afgezet wordt in Bishkek; de stad kwam me gevaarlijk over 's nachts toen ik om 3 uur in de morgen aan het treinstation werd afgezet. Er reden geen stadstaxi's meer zo vroeg en de ochtend en rare figuren daagden op uit de duisternis om me lastig te vallen. Gelukkig was mijn taxichauffeur zo vriendelijk mij mee te nemen naar zijn gastenkamer; maar je regelt die zaken beter bij vertrek uit Osh, spreek direct het supplement af met de chauffeur om je aan het hotel af te zetten.
  • Geld wisselen in Bishkek : Bank Bakai (bijvoobeeld Sovjetskaya 127/hoek Moskva), slechts 2% op VISA kredietkaarten en 3% op travellers cheques; uitbetaling in dollars indien gewenst.
  • Internet cafes : op hoek Kiev - Sovjetskaya straat onder het hoge flatgebouw zijn 3 internet cafes, prijs overal zelfde 60 som per uur, beste is Neoplanet; alle 3 hebben internet-telefoon voor ongeveer 15 som per minuut.
  • Reizen per vliegtuig van Kirgizie naar China : Vlucht Bishkek - Urumqi : donderdag (een ticket kost 245 dollar voor een enkele vlucht), vrijdag (tickets kosten 269 dollar voor enkele richting) met vluchten van Xingjang airlines telefoon 312664668. Vliegtickets van Kyrgyzstan Airlines zouden goedkoper zijn. Voor meer informatie over reizen naar China, zie de reisgids China
  • Indische ambassade in Bishkek : op 5 werkdagen is het Indisch visum klaar, het kost 2400 som. Je kunt er 6 maanden mee reizen in India vanaf datum van uitgifte. Als je het vraagt krijg je een multiple entry visum voor India. Voor meer informatie over reizen naar India, zie de reisgids India.