China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen van Yunnan naar Laos

Xishuangbanna Regio (Zuid Yunnan)

Xishuangbanna een beetje het tropische oerwoud van Yunnan of Chinees Laos. Als je naar het echte Laos gaat lijkt het mij niet de moeite om hier tijd te verspillen aan een gebied dat door de Chinezen meer en meer geindustrialiseerd wordt en volgebouwd met hun lelijke vierkante badkamerhuizenblokken met blauwe ramen. Er zou wel een mooie wandelroute zijn langs de laatste mooie dorpen.


Visum voor Laos

Het Laotiaans visum kun je makkelijk kopen in het Consulaat van Laos in Kunming, dat een heel stuk dichter bij de grens van China en Laos ligt dan de ambassade van Laos in Peking (Beijing).


Reizen met openbaar vervoer van Lijiang (Yunnan) naar Laos

china reizenOnderstaande timing is zoals ik ze aflegde en moet uiteraard worden aangepast aan je eigen vertrek tijdstip.
  • Reizen van Lijiang naar Xiaguan (New Dali) : vertrek bus 7u10 - aankomst bus 10u10, 39 Yuan
  • Reizen van Xiaguan naar Kunming : vertrek bus 10u30 - aankomst bus 15u30, 70 Yuan
  • Reizen van Kunming naar Jinghong : vertrek bus 16u30 - aankomst bus 18u30 (volgende dag, nachtbus), 118 Yuan, deze route is erg gevoelig voor aardverschuivingen en nogal hobbelig, languit tegen het plafond vliegen vanuit je platte slaapzetel is niet prettig.
  • Reizen van Jinghong naar Mengla : de laatste bus vertrekt om 14u20, de reis duurt 5 uur, 25 Yuan
  • Reizen van Mengla naar Mohan en Boten (de grens dorpen tussen China en Laos), er vertrekken kleine zespersoons groepstaxis van zodra ze vol zijn vanaf het Zuidelijke busstation van Mengla (ongeveer 2km van het Noordelijke station waar de bus uit Jinghong aankomt), het transport en de aansluiting verloopt vlot 's morgens, 12 Yuan (60 Yuan als je de volledige taxi voor jezelf wil), de rit naar de grens tussen China en Laos duurt een uur.Reizen naar Jinghong

 • Bezienswaardigheden in Jinghong : Jinghong is een doordeweekse redelijk grote Chinese stad die niet bijzonder is, zeker niet als het dagen aan een stuk druilerig regent, wat het daar blijkbaar vaak doet
 • Budget hotels in Jinghong : Dali Building Inn Hotel : bamboo-bungalowhutjes een beetje verloren tussen flatblokken, 25 Yuan per bed met muskietennet. Het warm water komt van een zonnepaneel, dus als het regent is er geen warme douche. Het toilet heeft een deur (niet vanzelfsprekend in China).
 • Internet cafes in Jinghong : op enkele huizen van Dali building Inn Hotel is een groot internet-cafe met goede connectie waar je kunt surfen op het net voor 3 Yuan uurReizen naar Mengla

 • Bezienswaardigheden : Mengla is een kleine Chinese stad, niets bijzonders tenzij je van prostitutie houdt (bij de coiffeur) en nog een laatste maal wil ongegeneerd vals karaoke zingen (bij het Noordelijke busstation kwijlen ze om ter luidst in de micro's)
 • Budget hotels in Mengla : er is een hotel aan de overkant van het busstation met heel deftige kamers voor 40 Yuan en eenvoudige kamers met badkamer voor 25 Yuan, wel veel lawaai van de karaoke bars in de straat
 • Er is een internet cafe op de hoek niet ver van het zuidstation van Mengla, bij China Telecom
 • Voor meer informatie over reizen naar Laos, zie de Reisgids Laos.