China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Dali (Yunnan)

china reizenBezienswaardigheden : Dali is een stadje met rechte straten waarvan de brede winkelstraat met oude huisjes de enige echt mooie is. Deze straat wordt gekruist door een "Westers" straatje vol souvenier winkels en stalletjes en Westerse (inclusief Koreaanse en Japanse voor deze toeristen) restaurants, pubs en cafes (expresso, Guinness en Irish coffee bij ambient music). Het stadje is vooral handig als populaire "backpacker stopplaats" met goedkope budget hotels die terecht een gratis internet computer en een gratis wasmachine als standaard behoeften van rugzak reizigers beschouwen. Er zijn ook enkele pubs die zich als "boeken café" hebben geprofileerd en waar je in een gezellige rustige omgeving uit hun Engelstalige bibliotheek kunt lezen. Als je deze handige praktische zaken echter weglaat is Dali eerder teleurstellend en totaal ondergeschikt aan de wonderlijke oud Chinese pracht van Lijiang.


Bezienswaardigheden in de omgeving van Dali

 • Met kabellift de berg op : heb ik niet gedaan omdat de hele berg in de wolken hing, ik vermoed dat die wolken er zijn van april tot half oktober.
 • Met de boot van Dali naar de overkant van het meer naar het dorpje Wase : zou mooi zijn
 • Fietstocht van Dali naar het dorp Xizhou, is minder romantisch dan het eruit ziet op de kaart omdat je de hele tijd langs de drukke (maar veilige) provinciale baan rijdt. Xizhou heeft een aantal mooie huisjes en in oktober is iedereen druk bezig met de rijst oogst.
  • Je kunt in Xizhou accommodatie vinden in het propere Government Hotel. Het hotel ligt bij de pagode (0872/2451311) en kost 100 Yuan per tweepersoonskamer met badkamer en WC, reisorganisaties van groepsreizen houden van dit hotel en groepen toeristen bepalen er dan ook de sfeer en luxe.
  • Een goedkoper hotel in Xizhou is het Xizhou Binguan, die 80 Yuan per tweepersoonskamer kost, het is een eenvoudig maar heel proper hotel en heeft een betere sfeer dan het Government hotel.

 • Fiets verhuur in Dali : je kunt makkelijk fietsen huren in de 6 mountainbike verhuur winkels die naast elkaar liggen in de bus straat van Dali. Het huren van een mountainbike kost 10 tot 20 Yuan per dag, er is geen deposit.Budget Hotels in Dali

 • De meeste Guesthouses en budget hotels gebruiken een nummer ipv hun echte hotel naam. Gratis internet en gratis wasmachine zijn bij de meeste kleine hotels inbegrepen in de prijs. Er zijn meestal 2 categorieen dormitory (slaapzaal) kamers, goedkopere (10 Yuan, kamers van 5 bedden) en duurdere (15 Yuan, kamers van 3-4 bedden); het verschil zit niet zozeer in de hardere of zachtere bedden of dat ene bed dat er meer staat, maar eerder in het feit dat de lakens van de duurdere wit zijn en dagelijks ververst worden, de goedkopere hebben vettige gekleurde lakens.
 • Number 4 Guesthouse Budget Hotel : dormitory slaapzaal kamers (10 en 15 Yuan) niet zo proper, klein Thai restaurant - cafe op groene patio, het grootste nadeel van dit hotel zijn de Chinese toiletten met enkel lage schuttingen tussen de toilet ruimtes zonder deuren, ook de douches hebben geen deuren, gratis internet (de gratis wasmachine heb ik niet gevonden)
 • Number 5 Guesthouse Budget Hotel : dormitories slaapzalen (15 en 20 Yuan), goed gezellig Chinees restaurant, gratis internet, gratis wasmachine, de toiletten hebben deuren (een luxe in China !).
 • Reizen met openbaar vervoer vanuit Dali
  Er zijn verschillende ticket agentschappen die je met taxi naar het busstation brengen indien nodig (deze service is inbegrepen in de prijs van een ticket)
  • Reizen van Dali naar Lijiang, heel wat transport, bussen rijden om het uur tot 21u, de reis van Dali naar Lijiang duurt 3,5 uur
  • Reizen van Dali naar Baoshan, 6 bussen per dag, de reis duurt 5 uur
  • Reizen van Dali naar Zhongdian, 5 bussen per dag tussen 7 en 10.30am, overdag geen bussen, 1 nachtbus, reis duur 7 uur