China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Beijing (Peking)

 • china reizenBelgisch cafe : er is een cafe in Peking dat gespecialiseerd is in Belgische bieren, maar waar ik jammer genoeg maar van gehoord heb nadat ik al uit Peking (Beijing) vertrokken was, het moet de ideale plaats zijn voor langdurige reizigers om nog eens een Belgische pater te drinken.
 • Peking Donghuamen markt : in zijstraatje van de hoofd winkelstraat Wangfujing in het centrum van Peking (Beijing). Deze avond markt (18 - 21 u) staat vol kraampjes met Chinese gerechten. Het aanbod straat gerechten is heel divers : je kunt er Chinese slang, schorpioen, sprinkhanen en larven eten. Lekker, leuke sfeer en grote keus, dus de ideale plaats om je avondmaal te nemen.
 • Internet cafes in Peking (Beijing) : door een brand in juni 2002 werden 2000 internetcafes gesloten in Beijing. Het is erg moeilijk om een goedkoop internetcafe te vinden. In het JingHua hotel staan 5 computers waar je voor 10 Yuan per uur kunt internetten, ik heb nergens anders in Peking nog een internetcafe gezien.
 • Peking (Beijing) opera : je kunt dit oud Chinees theater en acrobatie bekijken in het Zheng-Yi temple theater. Dit is de oudste houten opera van Peking, gelegen in een van de hutongs vlakbij de verboden stad. Het interieur is mooi, maar wordt wat verstoord door de souvenierwinkels met Chinese kitch rond de zaal. Daarenboven laten deze souvenier winkels de lichten aan tijdens de voorstelling wat stoort. Het publiek bestaat uitsluitend uit Westerse toeristen. De Chinese theater show is kort (1 uur) en eindigt met wat acrobatie. Kostprijs is 80 Yuan voor studenten (studentenkaart werd niet gevraagd) en de anderen betalen 150 Yuan voor een ticket. Het toegangsbiljet is inclusief thee en wat Chinese nootjes en borrelhapjes. Toch wat duur voor wat de theater voorstelling inhoudt, zeker als je de volle pot betaalt. Afbieden zou mogelijk zijn.
 • Hutong wijk in Peking : de buurt rond de Zheng-Yi opera is mooi om te fietsen en heeft een paar leuke eetstalletjes met Chinese gerechten.
 • Budget hotels : het JingHua hotel is een populair budgethotel in Peking met
  • erg volledige service : internetcafe, 24/24 Westerse pub bar, tuin met zwembad, restaurant, toerist info, wasmachine, wisselkantoor en vliegtickets boekingskantoor en reisagentschap.
  • De 6- bed dorms slaapzalen met airconditioning zijn uitstekend : ruim, heel proper en splinternieuw (35 Yuan per bed). Schitterende prijs kwaliteitsverhouding voor budget accommodatie in Beijing.
  • De 11 bed -en 21 bed kamers daarentegen zijn erg rommelig en krap. Ook de donkere vieze oude 4 bed dormitories slaapzalen in de kelder zijn de 5 Yuan die ze goedkoper zijn zeker niet waard.
  • Als je een nacht moet slapen in de kelder omdat de 6 bed slaapzaal kamers volzet zijn, probeer dan de volgende dag zo vroeg mogelijk aan de hotel receptie van kamer te veranderen.
 • Geld afhalen en wisselen : in Peking (Beijing) zijn er heel wat ATM geldautomaten waar je zowel met Cirrus (gewone bankkaart) als met VISA kaart geld uit de muur halen.
 • taxi : taxi's in Beijing zijn goedkoop, let wel op dat je een goedkope taxi van 1.2 Yuan per kilometer neemt, want de prijzen verschillen volgens de grootte en luxe van de taxi (prijs staat op raampje)
 • Reizen met openbaar vervoer :
  Peking (Beijing) - Chengdu
  (trein en vlucht te boeken in het reisagentschap in Hotel JingHua)
  • Reizen met de trein van Peking naar Chengdu : er zijn 2 snelle treinen per dag, een tickets kost 470 Yuan voor een bed in een hardsleeper (tweede klas) en 650 Yuan voor een ticket voor een bed in een softsleeper (eerste klasse wagon).
  • Reizen met het vliegtuig van Peking naar Chengdu : er is een dagelijkse vlucht om 14u, vliegtickets kosten 898 Yuan (was vroeger 1250 Yuan, maar op het ticket dat ik in Hotel JingHua kocht stond 720 Yuan, misschien toch beter ook ergens anders de ticket prijzen vergelijken met deze van hotel JingHua). Een taxi van JingHua Hotel naar de luchthaven van Peking (Beijing) kostte mij 61 Yuan (met een kleine taxi 1.2 Yuan per kilometer) + 15 Yuan autoweg tol tax, de rit naar de luchthaven van Peking duurt 35 minuten voor een rit van 36 kilometer. In de luchthaven van Peking moet je ook nog 50 Yuan luchthaventax betalen.De Chinese muur bezoeken

 • china reizenEr zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Peking de Chinese muur te bezoeken. In de zomer is het aan de Chinese muur vaak erg mistig door de extreem hoge vochtigheid.


 • Het leukste lijkt me enkele dagen met tent (ook in de zomer regent het vaak) rond te trekken langs een ongerepter stuk van de Chinese muur.


 • Je kunt ook met een aantal andere reizigers een gezellige nacht doorbrengen op de Chinese muur. Dit is in principe illegaal, dus moet je wel een beetje opletten voor de Chinese wachters.

 • Als je weinig tijd hebt en toch snel de Chinese muur wil zien kun je die makkelijkst in Badaling bezoeken. Ongereptheid is daar natuurlijk erg ver te zoeken, maar de massa's Chinese toeristen die het toeristisch complex rond de Chinese muur, inclusief de kabelbaan, kamelen, 400 souvenier winkels, museum, 360 gradenfilm en bobsleebaan overrompelen zijn ook wel eens grappig om te zien. Dit is Chinees massatoerisme op z'n extreemst ! Badaling is heel makkelijk te bereiken vanuit Beijing met openbaar vervoer. Om het kwartier vertrekt stadsbus 919 in Peking ten Noorden van de Verboden Stad naar de Chinese Muur bij Badaling. Een bus ticket kost 10 Yuan, de reis duurt 1 uur voor een rit van 65 kilometer. Een Inkom ticket voor Badaling kost 45 Yuan (25 Yuan voor studenten biljet). Er er zelfs een Cirrus ATM geldautomaat op de Chinese Muur site.

 • De Chinese Muur bij Simantai : het JingHua hotel in Peking organiseert voor 60 Yuan een daguitstap naar dit rustiger deel van de Chinese muur. De bus vertrekt om 8 uur 's morgens. De rit is 160km. In dit stuk van de Chinese muur zouden veel minder toeristen komen dan Badaling, maar ik denk dat reizigers die zoeken naar "ongereptheid" beter naar een echt afgelegen stuk van de Chinese Muur kunnen reizen en er met de tent wat rondtrekken.