China Reizen
Home > > Reizen naar China >

Reizen naar Lijiang (Yunnan)

 • china reizenBezienswaardigheden : Lijiang is echt het Chinese Brugge-Venetie, een grote oude Chinese stad, Wereldpatrimonium van de Unesco, vol kronkelige kassei steegjes, waterstroompjes, bruggetjes en oude houten Chinese huisjes. Een derde van de oude stad van Lijiang is heel toeristisch, de overige straatjes zijn echt nog authentiek vol oude Chinese vrouwtjes met blauwe petjes. 's Avonds loopt er een massa volk door de verlichte steegjes van het toeristische deel van Lijiang, het niet toeristische deel is grotendeels onverlicht. De oude stad van Lijiang is groot genoeg om erin te verdwalen. Om de twee dagen dansen de jongeren van Lijiang op het pleintje van de oude stad tussen 19u30 en 21u traditionele kringdansen op Naxi-muziek, ze vinden het leuk als je meedoet, de danspassen zijn eenvoudig en verschillen per liedje. In de brede hoofdstraat van Lijiang aan het noordelijk einde van de oude stad zijn twee concert hallen voor traditionele ethnische Naxi Muziek optredens :
  • Naxi Orchestra : schitterend geklede oude mannetjes dromen weg in hun instrumenten en spelen eerder lome deuntjes, de originele muziek voorstelling, tickets kosten 30/40/50 Yuan, de show start om 20u elke avond
  • Dongba hall : Naxi dans en zang show, soms een beetje toeristisch, 19u30, tickets kosten 30 Yuan
Lijiang Praktische Reis Informatie

 • Lijiang is de ideale plaats om goede Westerse rock-CD's te kopen voor 15 Yuan, oa in het winkel naast het mooiste bruggetje van Lijiang
 • Er is in Lijiang een VISA-ATM automaat in de oude stad (ICBC bank bij pleintje) en in de Bank of China in de nieuwe stad van Lijiang (tussen watermolens en Mao) kun je zelfs met Cirrus (en VISA) kaart geld afhalen uit de muur.
 • Tot mijn groot plezier vond ik 1 flesje Chimay (kost 30 Yuan) tussen de Whisky-flessen in een van de café's van de oude stad, het kwam uit Kunming zeiden de uitbaters, een deftig glas is echter onvindbaar.
 • Het is een stuk moeilijker om in Lijiang bustickets te kopen en fietsen te huren dan in Dali de stad is duidelijk minder ingesteld op rugzak toeristen en andere onafhankelijke reizigers.
 • Diafilm is overal te krijgen voor 60 Yuan, je kunt afbieden tot 50 Yuan (en met veel geduld soms zelfs 40 Yuan)
 • Black Dragon Pool Park, aan de noordkant van Lijiang is wellicht de meest gefotografeerde pagode van China. Je zult ze zien op ontelbare posters over heel China. Volg de rivier vanaf de watermolens om bij het park te geraken. Inkom kost, zoals voor de meeste parken in China, voor een ticket 20 Yuan. Bezienswaardigheden in het park : er is een toeristisch fotogeniek paviljoen met een groot park errond. Vanop de twee grote heuvels die je kunt beklimmen heb je een prachtig uitzicht op de bergen rond Lijiang. Je hebt snel 2-3 uur nodig om het park te bezoeken.
 • Budget hotels in Lijiang
  The Old Town Shingri-La Guesthouse, 78 Wenhua, WuYiStreet, oude stad, Lijiang, telefoon 0888-5185930 : schitterend familie hotel in niett-toeristische authentieke deel van de oude stad van Lijiang, je hebt echt het gevoel bij deze vriendelijke mensen als gast te wonen en niet in een hotel, een kamer kost 15 Yuan per persoon per nacht, 8 Yuan voor heel uitgebreid en lekker avondmaal, 2 Yuan voor ontbijt, 6 heel propere tweepersoonskamers, er is een telefoon op de kamer met eigen nummer naar waar je familie kan bellen, warme propere douche. Enige nadeel is dat het hotel zoals de andere huisjes van de oude stad geen eigen toilet heeft en je gebruik moet maken van het openbaar groeps-toilet naast het hotel, voor 's nachts zijn er pispotten voorzien op de kamers.Wandelen : Tiger Leaping Gorge

 • In elk hotel in Lijiang zijn een A3 papier kaart met een plan van de wandel route te krijgen. Deze plannetjes worden verspreid door de budget hotels langs het wandelpad van de Tiger Leaping Gorge kloof. Hun eigen budget hotel staat er telkens heel groot op als centrum van de kloof.
 • Een daguitstap naar de Tiger Leaping Gorge kloof is praktisch onhaalbaar. Je hebt minstens 2 dagen nodig. De Tiger Leaping Gorge kloof is een populaire wandeling voor toeristen in Lijiang. Hoeveel wandelaars je op de tocht tegenkomt, hangt uiteraard af van het seizoen. Half oktober kwamen wij slechts 5 andere wandelaars tegen. Vanaf Tina / Sean ongeveer halverwege de Tiger Leaping Gorge wandeltocht is een doorsteek over een pas naar Zhongdian mogelijk.
 • Budget hotel accommodatie : er zijn kleine budget hotels langs het pad door de kloof. Het zijn eerder kleinschalige gastenkamers die op enkele uren wandel afstand van elkaar liggen.
  • De route ziet er als volgt uit : Quiatou ---- 2u wandelen -----Naxi Guesthouse ---- 6u wandelen ---- Halfway + Five Fingers Guesthouse ---- 2u wandelen ---- Tina Guesthouse ---- 30 min wandelen ---- Sean + Woody guesthouse ---- 5u wandelen ---- Daju
  • Naxi Gueshouse, Halfway Guesthouse en het nieuwe Five Fingers Guesthouse zijn nog echte boerderijen die tot budget accommodatie zijn omgebouwd. Ze zijn alle drie heel mooi gelegen in de bergen op de hoge route.
  • Tina Guesthouse, Sean Guesthouse en Woody Guesthouse zijn een heel stuk minder gezellig omdat ze al langs de baan liggen op de lage route. Sean heeft een Westerse zit-WC wat op zich al de moeite is om er te picknikken.
 • De prijzen voor maaltijden en accommodatie in deze kleine budget hotels zijn dezelfde als in Lijiang : 10-15 Yuan voor een maaltijd, 10 Yuan voor overnachting in de kleine budget hotels. Het redelijk nieuwe Naxi Guesthouse had geen menu en rekende ons 48 Yuan per persoon voor avondmaal, ontbijt, pintje en nacht wat te duur was, vraag daar best eerst de prijzen, de mensen waren zodanig vriendelijk dat wij dit niet deden. De andere herbergen hebben menu's.
 • Reizen met openbaar vervoer naar de Tiger Leaping Gorge :
  • Bus Lijiang - Qiatou : vertrek om 8.30 en 14u, de reis duurt 3 uur; met de bus van 14u kun je 's avonds voor het donker nog net bij het Naxi budget guesthouse geraken.
  • De laatste bus van Daju naar Lijiang vertrekt rond 13u30. Bij het terugrijden passeer je rond 16u de kabellift op de "Snow Mountain", misschien kun je in geval van weinig tijd die erbij nemen. Naast de berg en lift is er een soort toeristisch dorp met hotels voor toeristen.
 • Inkom voor de Tiger Leaping Gorge kloof kost 30 Yuan. Als je voor 5u30 's morgens komt betaal je niet, want dan is het loket nog niet open en je wandelt makkelijk om de slagboom.
 • Route wandelpad Tiger Leaping Gorge :
  • Het eerste deel van de trekking door de kloof kun je kiezen tussen wandelen langs het mooie hoog bergpad of de lage busweg.
  • Het tweede deel van de wandeltocht (vanaf Tina) loopt iedereen over de lage baan, die een stuk minder mooi is.
  • De bewegwijzering van de wandeling is heel goed : de kleine budget hotels langs het pad hebben overal pijlen gezet, enkel in het begin (eerste halfuur) is het soms een beetje moeilijk.
  • Je hebt de keuze tussen twee overzet boten aan het einde van de wandeltocht de rivier over te varen. Voor de eerste overzet boot (de "new-boat", 12 Yuan) moet je een heel steil stuk helling af, waardoor je geen tijd bespaart deze boot te nemen.
   Voor de "oude" boot (10 Yuan) volg je gewoon de brede weg.