Laos Reizen
Home > > Reizen naar Laos > Reizen naar Vang Vieng

Reizen naar Vang Vieng

  • Bezienswaardigheden in Vang Vieng : Vang Vieng is een mooi gelegen "backpackersdorp", een geliefd oord voor rugzaktoeristen, vol restaurants (met oa "Israeli food"), budget hotels en guesthouses. Voor 5000 kip brengt een tuktuk je met de binnenband van een truck enkele kilometers stroomopwaarts, waarna je op de binnenband liggend de rivier in in 2-3 uur kunt afdrijven tot je terug in Vang Vieng aankomt. Het rivierwater is helder, er zijn geen krokodillen en het zicht is heel mooi vanuit de band. Er zijn in Vang Vieng ook fietsen in erbarmelijke staat te huur , ze kosten 5000 kip per dag. Je kunt ook wandelen naar vanuit Vang Vieng naar enkele grotten (oa VangVieng resort vlakbij), als je tenminste nog niet genoeg grotten hebt bezocht in Laos.
  • Budget hotels in Vang Vieng : Khounthong Guesthouse hotel : heel proper nieuw guesthouse op de baan die langs de rivier loopt (maar zonder zicht erop). Je betaalt 20.000 kip voor heel propere kamer met badkamer.
  • Sunset-bar restaurant : heeft het mooiste uitzichtpunt op de rivier, vlak bij de brug over de rivier in het zuiden van het stadje, eten trekt er wel op niets.
  • Drugs : er lopen mannetjes rond die "smoke" fluisteren, ik vermoed dat ze opium of marihuana verkopen
  • Reizen met het openbaar vervoer : per bus van Vang Vieng naar Vientiane : de laatste bus vertrekt rond 13u, maar daarna en tussendoor stoppen nog tuk-tuks die snel opvullen. Bus tickets kosten 8000 kip per persoon.