Laos Reizen
Home > > Reizen naar Laos > Reizen naar Phongsaly

Reizen naar Phongsaly

  • Bezienswaardigheden in Phongsaly : Phongsaly is een lelijk stads-dorp met sterke Chinese invloeden, vaak slecht weer, mooie wandeling (16km) naar twee dorpjes Khoun Souk Noi en Khoun Souk Luang, mooie zichten onderweg als het niet mistig is tenminste (vaak mistig of regenachtig wegens hoogte : 1600m), heuvel achter dorp is te beklimmen, maar zicht is wat verstoord door bomen boven.
  • Er is een telefooncel bij de GSM-mast van Phongsaly, telefoon kaarten te koop aan de overkant . Voor een kaart van 28000 kip kon ik niet eens een minuut naar Belgie bellen.
  • Budget hotels in Phongsaly : er zijn verschillende kleine hotels, hotel Phongsaly is een heel proper maar onpersoonlijk Chinees hotel met kamers met badkamer voor 40.000 tweepersoons kamer, 30.000 tweepersoons kamer zonder badkamer; het guesthouse op het centrale pleintje zag er gezelliger uit.
  • Reizen met truck-bus van Phongsaly naar HatSa (aan het water) : de bus vertrekt om 8u; je kunt de 20km ook wandelen, het is bergaf, als de truck je passeert zit hij afgeladen vol met mensen.