Tuva Reizen
Home > > Reizen naar Tuva > Algemene reisinformatie Tuva

Reis informatie Tuva - reizen naar Tuva

  • Veiligheid in Tuva : dronkenschap is een groot probleem in Tuva en schijnt vooral in het westen gevaarlijk te zijn. Zolang je je mond niet opendoet in Kyzyl denkt iedereen dat je een Rus bent en kun je incognito rondlopen. De Lonely Planet reisgids overdrijft wel als ze zeggen dat je na 19u best binnenblijft in Kyzyl, zo erg is het nu ook weer niet, alhoewel Tuvaanse dronkelappen van de aggresievste zijn die ik ooit heb gezien. Over West-Tuva is iedereen het eens dat het er gevaarlijk is en volloopt met zatlappen met zelfgemaakte wapens.
  • Voor meer informatie over reizen in Rusland, zie de Reisgids Rusland.
  • Het binnenland van Tuva : grote stukken en zelfs "toeristische" plaatsen van Tuva zijn extreem afgelegen (uren en uren reizen over slijkerige wegen of zandpaden) en niet bereikbaar met openbaar vervoer, ook liften in Tuva is praktisch onhaalbaar omdat er bijna geen verkeer is (een auto om de 2 uur ?). Je zult dus wellicht een UAZ busje of jeep moeten charteren : 200 roebel per uur rijden inclusief benzine en chauffeur.
  • Mongools consulaat in Kyzyl : er is een nieuw en vriendelijk Mongools consulaat in Kyzyl naast het Russische stadium (zoek de vlag), de Mongoolse consul spreekt Spaans, een visum voor Mongolie kost 25 dollar voor 1 entry en 20 dagen verblijf en 50 dollar voor 2 entry en 30 dagen verblijf. Het Mongools visum is klaar op 2 dagen, dubbele prijs als je directe aflevering wil, openingsuren ma-do 10-1630 met eetpauze; vrij 10-13, Telefoon 10445. Binnenkort zou een grens tussen Tuva en Mongolie opengesteld worden voor buitenlanders. Voorlopig is de grens gesloten voor buitenlanders, Mongoolse consul wil zonder problemen Mongoolse permit afleveren, maar Mr. Elizarov van het OVIR die eerst een Russische permit voor die grensovergang moet leveren weigert dit te doen. Hopelijk is de grens binnenkort volledig open zodat je die permits niet meer nodig hebt. Voor meer informatie over reizen in Mongolië, zie de Reisgids Mongolie.
  • turkmenistan reizenTuvaans toerismebureau in Kyzyl : er is een splinternieuw toerismebureau voor Tuva in het gebouw tegenover het theater in het centrum van Kyzyl, ze hebben een boekje met een lijst van prijzen en adressen van hotels en restaurants en toeristische organisaties en tours in Tuva, heel interessant, spreken goed engels, mineconom@tuva.ru, telefoon 39422-35109.
  • Travel agency in Kyzyl : er is 1 nogal duur reisagentschap in Tuva : asiatur@tuva.ru