Tuva Reizen
Home > > Reizen naar Tuva > Reizen naar het Azas Meer

Reizen naar het Azas meer

  • tuva reizenBudget hotel accommodatie : Turbaza Azas : 30 roebel per nacht, 120 roebel inclusief bus transport heen en terug naar de boot in Toora Chem vanuit Kyzyl en avondmaal. Het Turbaza bestaat uit een groep heel rudimentaire houten hutten met matras, smerige WC's, direct aan het Azas meer gelegen, 2 verroeste pedalos, simpel eten. Het Turbaza Azas is bereikbaar via erg een slechte weg vanaf de ferry boot stop aan de Yenisei : 2 uur reizen over 30 km ! Je kunt de Turbaza aan het Azas meer reserveren via telefoon 10007, 53290, of via het reisagentschap in Kyzyl : azas@tuva.ru, telefoon 394-22-35109. Reserveren ten zeerste aan te raden, zodat de eigenaar je kan komen oppikken aan de ferry boot en eten voorzien heeft, het kamp is werkelijk zeer zeer afgelegen ! Het Azas meer zelf is niet zo spectaculair, het is eerder een vakantieoord in de Siberische bossen voor Tuvanen uit de steppe die komen genieten van de bosrijke omgeving.
  • Registratie van het Russisch visum in Toora Chem : de politie wacht je op aan de oevers van de Yenisei bij aankomst met de ferry boot. Alle buitenlanders moeten een half uurtje meekomen naar het kantoor voor de verplichte registratie (4 roebel). Zoek de politie en hun registratiekantoor zelf op als ze er niet zijn, want de registratie vrouw neemt haar taak ernstig.
  • Green lake : mooier meer dan het Azas meer zelf. Het meer heeft een vreemde kleur door bronwater van heilige shamanistische bron (lekker drinkwater). De green lake ligt op 30 minuten reizen vanaf het Azas meer met jeep door een gruwelijk slechte aardeweg dwars door het bos. Je raakt er wellicht sneller als je wandelt en het zal aangenamer zijn ook. Wij betaalden 150 roebel voor de rit aan de baas van de Azas turbaza.
  • Reizen met openbaar vervoer van Kyzyl naar het Azas meer : Er vertrekt elke dag een ferry boot over de Yenisei rivier van Kyzyl naar Toora Chem (Toora-Xem, Toora-Khem), diep in de Siberische bossen. Tickets voor deze gesloten hydrofoil kosten 568 roebel heen. De boot reis duurt van 7am - 18u. Het is best dat de hydrofoil gesloten is, want halverwege zijn er enkele heel wilde rapids die voor ambiance zorgen. De boot die eerst aan 70 kilometer per uur over het water door het Siberische taiga raasde, leek plots stil te staan, overspoeld door de sterke tegenstroom, terwijl stenen tegen de bodem bonkten. Als je aan het raam zit kun je door de open raampjes fotograferen, mooie zichten op de uitgestrekte bossen. De terug reis over de Jenisei gaat een stuk sneller omdat je met de stroom mee vaart. Je kunt ook altijd heen -of terugvliegen met een helicopter voor 2100 roebel, er zijn regelmatige "bus helicopters" vanuit Kyzyl. Eigenlijk niet zo duur voor een dergelijke ervaring.