Iran Reizen
Home > > Reizen naar Iran > Reizen naar Shiraz

Reizen naar Shiraz

  • iran reizenInternet cafes : op 5 plaatsen langs Zand avenue, overal even duur : 20.000 Rial per uur (duurste van heel Iran), probeer af te bieden, vriendelijkst bij Pars Travel Agency die mij gratis liet off line werken.
  • Budget hotels - hotel : Hotel Esteglal, zijstraat Zand, 50.000 rial per tweepersoons kamer (afbieden tot 38.000 Rial)
  • Persepolis bezoeken : Persepolis (Takht-e-Jamshid) is eenvoudig te bereiken met minibus (vanaf Shiraz Terminal naar Mardasht 1500 Rial) en dan shared taxi (2500 Rial pp) naar Persepolis, inkom is 50.000 Rial (30.000 student). Persepolis is de moeite, maar minder indrukwekkend dan ik verwacht had (ik vond Bam mooier).
  • Naqsh-e-Rostam (Naghsh-e Rostam) en Naghsh-e-Rajab : liggen op 2 en 6 kilometer van Persepolis. Eenvoudig om erheen te wandelen, op vrijdag heb je veel kans van een van de piknikkende locals een lift te krijgen; niet zo bijzondere sites, maar als je dan toch in de omgeving bent; opnieuw 10.000 en 15.000 Rial inkom, maar hier beter afbiedbaar dan Persepolis (de Iraanse vriend die ons een lift gaf regelde de eerste site gratis en de tweede halve prijs voor ons).
  • Reizen met openbaar vervoer van Shiraz naar Isfahan : enorm veel bussen, gewoon naar de Terminal in Shiraz gaan en je kunt direct vertrekken, 13000 Rial.