Rusland & Siberië Reizen
Home > > Reizen naar Rusland >

Reizen naar Tobolsk

 • rusland reizenTobolsk bezienswaardigheden : het Kremlin is mooi en het panoramisch zicht vanaf de achterzijde op de lager gelegen oude houten stad van Tobolsk is erg rustgevend als er geen muggen zijn.
 • Geld wisselen en afhalen in Tobolsk : wisselen is niet zo eenvoudig, banken geven slechte koersen en de meeste zijn gesloten in het weekend. Als je in het weekend wil wisselen kun je nog proberen te wisselen op de zwarte markt, ik kreeg in een van de klerenwinkels in de Univermag zelfs een betere koers dan in de banken : 31.4 roebel voor een dollar. Er is een ATM automaat op de eerste verdieping van de Univermag supermarkt in het centrum van Tobolsk. De bankautomaat afficheert dat ze Visa en Cirrus kaarten aanvaardt, maar werkte nog niet toen ik hem probeerde.
 • Internet cafes in Tobolsk : er is een internet cafe naast het Dramoe Teatr, bus 4 passeert er, je kunt er goedkoop op het internet surfen voor 24 roebel per uur
 • Muggen : van zodra het warm is geworden stikt het in Tobolsk van de muggen. 's Nachts kun je ze met een elektrisch tabletje makkelijk doden (apparaatje te koop in de winkels in Tobolsk), de muggen plaag is echter veel meer voelbaar overdag, waar het wolkje insecten en muggen dat de ganse dag rond je hangt door je telefoon-shirt, broek en hoofdhuid heen bijt. Als je geluk hebt is er veel wind en waait de muggen wolk uiteen. Je kunt ook continu met een takje om je heen slaan zoals de inwoners van Tobolsk doen op windstille dagen in de zomer.
 • Restaurants in Tobolsk : er is een goed cafe snackbar restaurant naast de rynok (markt). Het restaurant onder hotel Sibir is 's avonds meestal ingenomen door huwelijks -en andere feesten (geen geluidshinder echter). In de zomer zijn er verrassend veel standjes (een 50tal) met vers babouska-eten op het perron van in het treinstation, zodat dit een uitstekende plaats is om een middagmaal samen te kopen ook als je geen trein neemt.
 • Budget hotels in Tobolsk : Hotel Sibir, tegenover Kremlin, de prijzen verschillen per kamer, vanaf 190 roebel, inclusief ontbijt
 • Aankomst in Tobolsk met de boot : vanaf de boot haven terminal rijdt bus 6 naar het Kremlin, het is 30 minuten wandelen en de bus zit meestal stampvol en is niet zo frequent. Ferry passagiers die uit Salekhard komen op doorreis zijn langs de Ob rivier naar Omsk, kunnen best een taxi nemen als ze in het anderhalf uur dat de boot stopt in Tobolsk het kremlin willen bezoeken.
 • Reizen met trein
  • Reizen van Tobolsk naar Tyumen : platskartna ticket (derde klasse wagon) kost 120 roebel, de reis duurt 4uur.
  • Reizen van Tyumen naar Krasnoyarsk : een kupe ticket (bed in tweede klas wagon) kost 1085 roebel, de reis duurt 28 uur)