Roemenië Reizen
Home > > Reizen naar Roemenie > Algemene Reisinformatie Roemenie

Reis informatie Roemenie - Reizen naar Roemenie

  • roemenie reizenReizen met openbaar vervoer in Roemenie : Reizen met de trein in Roemenie gaat redelijk snel en is erg goedkoop. Roemeense taxis zijn ook heel goedkoop, de taxichauffeurs kennen de goedkoopste hotels, dus als je reisgids geen goede budget hotel adressen heeft (of als deze volzet zijn), kun je nog steeds beroep doen op hen.
  • Overnachten - budget hotels in Roemenie : Naast de goedkope budget hotels in de grotere Roemeense steden, kun je op veel plaatsen in Roemenie ook overnachten in bed and breakfasts. Aanbieders van gastenkamers staan je vaak op te wachten aan treinstations en stopplaatsen van maxi taxi's. Een nacht in zo een gastenkamer kost tussen 5 en 10 euro, ontbijt 2 tot 3 euro en een avondmaal 5 euro.
  • Geld en budget Roemenië : Je kunt in alle steden van Roemenie geld afhalen uit de muur via geldautomaten (bancomat), de meesten aanvaarden kaarten aangesloten op Cirrus, Visa en Maestro. Roemenië kende in 2003 voor het vierde opeenvolgende jaar een sterke economische groei (4,9 %), maar er is wel nog steeds een hoge inflatie van 10% (toch al een heel stuk beter dan vroeger).
  • Internet cafes in Roemenie : Is in alle Roemeense steden raak je makkelijk op het internet. Buiten Boekarest zijn de verbindingen wel aanzienlijk trager, maar ook de helft goedkoper. In Brasov is zelfs een internet-cafe in het station wat heel praktisch is.
  • Roemeense Taal: Het Roemeens lijkt op een kruising tussen Spaans en Italiaans met wat slavische invloeden. Het is daarom redelijk begrijpbaar als je een van deze talen spreekt. Het is wel moeilijker om jezelf verstaanbaar te maken. Bijna niemand spreekt Engels of Russisch. Sommigen spreken een beetje Frans, wat de tweede taal is in Roemenie.
  • Veiligheid bij het reizen door Roemenie : In Brasov en Bucharest wordt er gewaarschuwd voor zakkenrollers. Ondanks of dankzij de vele veiligheidsagenten in deze steden had ik echter tijdens het reizen door Roemenie geen gevoel van onveiligheid. De rest van Roemenië is heel veilig.
  • Mijn belevenissen tijdens Pasen in Roemenie kun je lezen bij de Reisverhalen Roemenie.