Roemenië Reizen
Home > > Reizen naar Roemenie > Reizen naar Brasov & Poiana Brasov

Reizen naar Brasov

 • roemenie reizenAankomst in het treinstation van Brasov : een taxi naar het centrum van Brasov kost ongeveer 50.000 Lei, er is een ATM muurautomaat waar je met kredietkaarten en bankkaarten geld kunt afhalen.
 • Budget hotel - hotels :
  • Kismet Dao Villa Hotel : Str. Democratiei 2B, Telefoon 0268 514 296, Fax 0268 478 930, een proper en populair hostel met 30 bedden, een bed in een dormitory slaapzaal kost 10 euro, voor een dubbele kamer betaal je 26 euro. Het ontbijt is inbegrepen in de prijs en er is internet verbinding en mogelijkheid om je vuile kleren te wassen.
  • Postavarul Hotel - Hostel : Str. Politehnicii 62, Tel 0268 47 74 48, de buget vleugel van het Coroana hotel. Kleine maar propere kamers met wasbak en toilet en douches op de gang. Een eenpersoonskamer (single) kost 11 dollar, een tweepersoonskamer (double) 16 dollar en een driepersoonskamer (triple) kosten 24 dollar. Deze prijzen zijn inclusief ontbijt.
  • Jiga Radic, (068/413886) staat de internationale treinen op te wachten aan het station. Hij heeft een 4 tal appartementen die hij verhuurt aan reizigers. Eigenlijk zijn het een soort budget hotels in het zwart. Hij vraagt 10 dollar, of als je afbiedt 8 dollar. Niet echt proper en zijn neef taxichauffeur is nogal toeristisch opdringerig met zijn tours van de draculakastelen (35 dollar voor taxitour Bran en Sinaia van 5 uur).
 • Bezienswaardigheden : Brasov is een redelijk mooie Roemeense stad, heel toeristisch en een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen in de Karpaten.
 • Er loopt tussen 9u30-17u een kabelbaan naar een schitterend panoramisch uitzichtpunt op Brasov. Je kunt ook te voet naar boven wandelen (45 minuten stappen). De plaatselijke verliefde koppeltjes komen er naar de zonsondergang boven Brasov kijken. Neem de rechtste heuveltop met de rotsen, op deze links staat een betonnen cafetaria.
 • Het Bran kasteel ligt op een halfuurtje bussen van Brasov, om het half uur vertrekt er een een bus, heel toeristisch, een gewoon kasteel dat eigenlijk weinig met de 'dracula' waarvoor alle Amerikanen komen te maken heeft. Er zijn 3 wandelroutes van 3 uur uitgestippeld rond Bran.Reizen naar Poiana Brasov

 • Poiana Brasov is een modern skioord op 20 minuten (12 kilometer) met de bus van Brasov (stadsbus vanaf Livada Postei bus stop op de hoek van B-dul Eroilor en Str. Dupa Ziduri vertrekt om het half uur) gelegen op 1000m hoogte. Met de taxi geraak je in Poiana Brasov voor 300.000 lei, een taxi terug kan meer kosten. Veel grote appartementsblokken, weinig sfeer. Er zijn recent heel wat nieuwe hotels gebouwd voor de buitenlandse budget toeristen die in Poiana Brasov komen skieen, maar in de ski uitrusting zelf (liften, pistes) is daarentegen weinig geïnvesteerd zodat die in het seizoen over capaciteit zitten. In de zomer komt Poiana Brasov tot rust en kun je gebruik maken van de kabelliften om je wandeltochten en trekkings in de bergen (Karpaten) wat te verlichten.
 • De rechtse kabelbaan in Poiana Brasov was al in werking in april, ze brengt je tot op 1750 meter hoogte. Boven zijn er verschillende wandelpaden waar je kunt wandelingen maken in de bosrijke omgeving. Begin april lag er nog redelijk wat sneeuw op die wandelpaden. Veel toeristen nemen de kabel lift naar de top en wandelen dan via de paden terug naar Poiana Brasov.
 • Sura Dacilor restaurant : toeristische, maar gezellige ingerichte schaapstal, lekkere maaltijden. Er zijn nog enkele goede restaurants in Poiana Brasov, maar ze liggen wel ver uiteen en zijn moeilijk te vinden, er zijn uitgestrekte grasvlaktes tussen de appartementsblokken.
 • Budget hotels in Poiana Brasov :
  • Cabanas Cristal Mare hotel : vlakbij de kabelbaan (boven op de berg !) en aan de schaduwzijde van de berg en daardoor geen mooi uitzicht, de enige berghut bij Poiana Brasov die in april al open was, je betaalt er 5 euro per nacht voor een bed in heel uitgeleefde kamers.
  • Cabana Postavurul hotel : 15 minuten wandelen van het centrum van Poiana Brasov naar de achterzijde van de berg, volg de gele pijlen. Het hotel is heel rustig gelegen aan de zonnezijde met prachtig panorama uitzicht. Het is gesloten buiten het seizoen.
 • Geld wisselen : er zijn twee ATM muurautomaten in Poiana Brasov waar je geld kunt afhalen, beiden bij het politiekantoor. Hotels kunnen uiteraard ook wisselen, maar vragen vaak hoge commissies.
 • Paardrijden in Poiana Brasov : er is een goede manege twee kilometer in de richting van Brasov (Tel 0268-26 21 61). Kinderen kunnen er een pony tocht van een half uur maken voor 300.000 lei; er zijn ook sledetochten met paarden mogelijk in de omliggende bossen aan 500.000 Lei voor een tocht van een uur met een groep van 4 personen.
 • Mountain bike verhuur : je kunt fietsen huren bij de Rossignol winkel tegenover de Kanzel kabelbaan en in Casa Vinga.