Mongolie Reizen
Home > > Reizen naar Mongolië > Reizen naar Ulaanbaatar

Reizen naar UlaanBaatar

 • mongolie reizenBudget hotel - hotels in Ulaanbaatar : er zijn heel wat kleine hotels en guesthouses in Ulaanbaatar; ze zitten enkel vol tijdens Naadam. De eigenaars wachten reizigers op in het treinstation en het is makkelijker met hen mee te gaan, want veel van de guesthouses liggen ergens op het zoveelste verdiep van een communistische flatblok zonder uithangbord. Alle hotels organiseren Mongolian tours.
  • Ik was heel tevreden over Indre guesthouse : Telefoon 316749, M 99112575, indre9@hotmail.com, 3.5 dollar per bed in 4 persoons dorm slaapzaal, grote flatblok achter busstation, nr23, deur 44, propere WC's en behoorlijk ruime en nieuwe kamers, internet en laundry service.
  • Nasser guesthouse was enorm overladen tijdens Naadam (vloer volledig bedekt met matrassen !) en verhoogde daarbij nog zijn prijzen.
 • Internet cafes in Ulaanbaatar : er zijn behoorlijk veel internetcafes in Ulaan Baatar, verbindingen soms erg traag. In de rest van Mongolie is internet aansluiting praktisch onvindbaar.
 • Pakjes versturen vanuit Ulaanbaatar : in het hoofdpostkantoor van Ulaan Baatar kun je voor 42.000 Tugrik een pakje van 5.5 kg versturen naar Europa.
 • taxi : de stadstaxi's in Ulaanbaatar zijn goedkoop (250T/km) en hebben bijna allemaal een meter die werkt.
 • Fotografie : diafilm is niet te verkrijgen in Ulaanbaatar en bijgevolg niet in de rest van Mongolie.
 • "Black market" : de grote stadsmarkt is al lang niet meer de "zwarte markt" die het in de Sovjet tijd was, maar een groot openlucht grootwarenhuis waar alles te koop is : eten, yurt-onderdelen, paardenproducten. Als je wil gaan trekken in het binnenland kun je hier ook voor 25000 Tugrik een iglo tent kopen. Het aanbod toeristische souvenirs is eerder beperkt als je het vergelijkt wat in de souvenirwinkel van de stupa tempel van Kharkhorin (Karakorum) te vinden is.
 • Mongoolse muziek : traditionele Mongoolse muziek is te vinden op de tweede verdieping van de Sate Department Store in het centrum van Ulaanbaatar. De CD's zijn er wel duur aan 10-20 dollar. Goedkope gecopieerde muziekcassettes (700 Tugrik) zijn te vinden in een tiental standjes op de black market. Mongoolse Khoomei (keelzang) is heel moeilijk te vinden. Het is hier duidelijk veel minder populair dan in Tuva.
 • Daguitstap van Ulaanbaatar naar Terelj : een makkelijke uitstap vanuit Ulaan Baatar door de beschikbaarheid van openbaar vervoer. Er vertrekt een bus vertrekt om 15 of 16u vanaf het busstation. Wellicht de makkelijkste dagtrip die je kunt maken in Mongolië. De bus keert terug de volgende ochtend om 9u en is dan verschrikkelijk overladen, probeer hem aan het vertrekpunt in Terelj te nemen, langs de weg opstappen is wellicht onmogelijk. Er zijn ook minibussen die voor dezelfde prijs de route af reizen en vertrekken als ze 10 passagiers weten te ronselen. Het mooiste stuk van het natuurpark bevindt zich langs de invalsweg vlak voor je in Terelj zelf aankomt; daar liggen ook verschillende (dure) toeristenyurtenkampen. Indre guesthouse hotel heeft er een yurt waar je voor 5 dollar per nacht een bed kunt reserveren. Wij sliepen in een van de 6 yurten die je in de wei voorbij het dorpje ziet liggen. Het kost er 15000 Tugrik voor een volledige yurt, ruim met 4 bedden, lekker eten en grote porties aan 700 Tugrik per hoofdgerecht per persoon. Het Terelj natuurreservaat is een populaire weekenuitstap voor Mongolen en het bosgedeelte voorbij het dorp is niet zo spectaculair, je kunt beter vanuit het dorp een stukje langs de hoofdweg terugwandelen.