Reislinks reizen vakantie links Reislinks reizen vakantie links

Home > Reislinks > Vragen over Reizen 

Google
  Web www.hansrossel.com   

Vragen stellen1. Algemene vragen aan experts

http://www.allexperts.com

Vragen stellen aan een aantal mensen die zich als expert hebben opgegeven over een bepaald onderwerp of bestemming.

 

 

 

2. Aan mensen ter plaatse

http://www.travellerspoint.com

De opvolger van de Travelhelpers site, voorlopig nog wat under construction. Vrijwilligers bieden zich met hun emailadres aan om je informatie over hun land of streek te geven.

www.bootsnall.com

Onder 'Insiders' vind je per land mensen die er wonen en wensen informatie te geven.

www.viw.be

Website van het tijdschrift Vlamingen in de Wereld. Netwerk van uitgeweken Vlamingen over heel de wereld.Onder "buitenland" vind je de contactadressen van de plaatselijke vertegenwoordigers; klik op het continent en zoek dan het land.

http://trefpunt.standaard.be

Ontmoetingsplaats voor Vlamingen en Vlaamse expats uitgebaat door De Standaard.

www.cs.cmu.edu/~dellaert/belgians:

Emailadressen van 735 belgische expats in 117 landen, van het ministerie van buitenlandse zaken, er staat wel ergens dat ze niet te veel gestoord mogen worden.

 

 

 

3. Aan overheid

www.diplobel.fgov.be

De site van het Belgisch ministerie van Buitenlandse zaken. Je vindt er de visumvoorwaarden, inreisvoorwaarden en (email)-adressen van de Belgische ambassades in het buitenland. Ze geven ook nog wat algemene waarschuwingen en reisinformatie voor reizigers.

www.embassyweb.com

Een verzameling van ambassadeadressen en websites van over de hele wereld. vnl amerikaans

www.gksoft.com/govt

Governments on the WWW. 17000 overheidsites van 220 landen.

www.towd.com

De websites van 1430 officiële tourismebureaus wereldwijd.

 

 

 

4. Via chat

Via een chatsite van een land heb je de kans om interessante contacten te leggen met mensen ter plaatse of direct vragen te stellen. Het voornaamste probleem is de taal en de vertrouwdheid met het internet.

Ik heb nog geen goede sites gevonden die chatsites verzamelen per land, onderstaande kunnen je op weg helpen , anders zoek je maar via een gewone searchengine.

 

 

 

5. Bulletin boards Message boards

Veel reissites en portaalsites hebben een "bulletin board" of "forum". Je gooit gewoon je vraag op het internet en hoopt dat iemand er een antwoord op weet. De vragen zijn voornamelijk oppervlakkig en heel praktisch. Voor diepgaander vragen zoek je beter raad bij een discussiegroep. Als je na enkele dagen nog geen antwoord hebt, mag je het vergeten dat er ooit nog een komt.

Voorbeelden :

 

 

 

6. Interessegroepen en mailinglists

www.yahoogroups.com

Drie kwart miljoen interessegroepen zou moeten volstaan om je gading te vinden. Je kunt je heel eenvoudig lid maken (subscribe) of uitschrijven (unsubscribe). Afhankelijk van het aantal leden van je groep krijg je tot 25 emails per dag. Neem best hiervoor een apart emailadres of specifieer dat je de ingestuurde berichten wel via het internet zult lezen. Je moet wel lid zijn om de berichtenhistoriek te kunnen lezen en zelf vragen te stellen aan de groep. Het niveau van de groepen kan heel hoog (oxiana) of heel laag (afghan_voice) zijn.

www.topica.com

www.meer.net/~johnl/e-zine-list

Lijst van e-zines.

 

 

 

7. Discussiegroepen en usenet

http://groups.google.com/

Archief van 700 miljoen berichtjes die verspreid worden via de nieuwsgroepen van Usenet.

 

 

 

8. Emailen naar travel agencies

www.travelsearch.com

Hier vind je een verzameling van sites van plaatselijke reisbureaus. Voorlopig nog voornamelijk de grote, maar weldra zullen de kleintjes volgen. Zie ook de nieuwste uitgaves van de praktische reisgidsen (Rough Guide, Footprint, Lonely Planet en Trailblazer) voor aanbevolen adressen.

 

 

 

9. Faxen versturen

www.tpc.int

Volledig gratis faxen versturen naar een beperkt aantal bestemmingen.

www.faxaway.com

Idem, maar betalend en naar alle bestemmingenSitemap - Laatste wijzigingen - Website Ontwerp Koba Webdesign - © Hans Rossel