Reislinks reizen vakantie links Reislinks reizen vakantie links
Home > Reislinks > Link voor Onderweg Op ReisGoogle
  Web www.hansrossel.com   

Het internet gebruiken onderweg1. Documenten raadplegen op reis

http://briefcase.yahoo.com (overzicht van de concurrentie : www.webwizards.net/useful/wbfs.htm)

Een virtual disc drive waar je documenten, paspoortcopies, verslagen, plannetjes en bijkomende reisinfo kunt opslaan op de 30MB beschikbare webruimte die je overal ter wereld kunt opvragen en afdrukken als je ze nodig hebt. Kan interessant zijn in geval van diefstal of gewoon om bagage uit te sparen. Er zijn heel wat van die virtuele schijf websites failliet gegaan, wat erg vervelend is als je er documenten staan hebt. Kies daarom best voor een betrouwbare en stabiele site; Yahoo lijkt mij het meest aan te raden.

 

 

 


2. Internet cafés

www.cybercafes.com

www.netcafeguide.com

http://travelers.israel.net/internet

http://cybercaptive.com/

In vele landen schieten internetcafés als paddestoelen uit de grond en zijn bovenstaande sites overbodig geworden. In landen waar het moeilijker is toegang tot het net te vinden kun je best vooraf even bestuderen waar internet-toegang te vinden is. Als er nog geen cafés zijn kun je proberen toegang te vinden/schooien bij post, bibliotheek, internationale organisaties, NGOs, internationale bedrijven, business centra, internationale luxehotels, British Council, American centre of travel agencies.

 

 

 


3. Email

www.yahoo.com

Het meest volledige emailadres geeft je 6MB ruimte en full option mogelijkheden (block sender, ophalen van email van andere adressen, adresboek). Daarenboven kun je ook met dezelfde login gebruik maken van de 30MB opslagruimte van de briefcase en een mailinglist voor je nieuwsbrief opstarten. Stukken beter dan hotmail, die een povere 2MB opslagruimte aanbiedt, regelmatig inlogproblemen heeft en onlangs mijn volledige adressenbestand ongevraagd heeft verwijderd.

www.fepg.net

Reference guide van free email providers.

http://www.twigger.be

Als je een vaste internetaansluiting, dan kun je hier je mail lezen door eenvoudigweg je login en paswoord van je provider in te geven.Jammer genoeg is Twigger tegenwoordig niet meer gratis.

www.emailaddresses.com

Ongelofelijk uitgebreide verzameling van gratis emailaanbieders en zaken die errondhangen : internet-fax, virtual floppy, WAP  Controleer hier de nieuwste ontwikkelingen.

 

 

 


4. Internet-antwoordapparaat

www.xoip.be (concurrentie www.calligator.com en www.winbox.com : duur 0900 nr)

Om de stem van je geliefden af en toe te doen weerklinken op een PC in een ver land, kunnen ze via een zonaal nummer iets inspreken op je antwoordapparaat dat dan als .wav file verschijnt op je emailadres. Zie ook de mogelijkheden om op ditzelfde nummer faxen te laten toekomen. Heel overzichtelijke site en weinig blabla bij het inschrijven, het doorstuuradres is ook heel eenvoudig te wijzigen.Het goede Xoip is tegenwoordig niet meer gratis tenzij je een betalend (bijvoorbeeld ADSL) abonnement hebt bij Tiscali.

 

 

 


5. SMS berichtjes versturen vanuit een verre bestemming

http://smsonline.proximus.be/smsonline/sms/compose?laf=customer&lan=nl

Verstuur een SMS berichtje naar een Proximus-abonnee

http://smscenter.planetinternet.be/nl/basenl.html en http://www.mine.be/sms/index_nl.html

Verstuur een SMS berichtje naar een Base-abonnee

http://www.netbel.be/sms/

Verstuur een SMS berichtje naar een Proximus, Orange of Mobistar-abonnee. Door de stijging van de prijzen voor sms is deze dienst echter niet steeds beschikbaar.

www.mtnsms.com (concurrentie : http://branchenbuch.ch/sms)

Deze site verzamelt sms-verzendsites wereldwijd. Hiermee kun je korte berichtjes versturen naar verre vrienden of kunnen familie of vrienden goedkoop dringende korte boodschappen naar jouw doorgeven in het geval je ter plaatse een telefoonkaart voor je GSM zou gekocht hebben.

http://sms.pagina.nl

Uitgebreide linksite over SMS.

 

 

 


6. Nieuws over belgie

www.rvi.be

Radio Vlaanderen Internationaal : nieuws, actueel en enkele andere radio-programma's in Real Audio

http://www.planetinternet.be/nl/

Populaire Belgische portaalsite met nieuws en vrije tijdrubrieken.

http://www.advalvas.be/indexnl.html

Populaire Belgische portaalsite en servicesite.

http://www.standaard.be/

Website van de Belgische krant De Standaard met duiding en achtergronden.Jammer genoeg zijn niet meer alle artikels gratis doorklikbaar.

 

 

 


7. Medische hulp

www.medscape.com

Een oneindig uitgebreide verzameling medische informatie.

www.dedigitalerevolutie.com/links/medisch.htm

Interessante Nederlandstalige medische sites.

 

 

 


8. Faxen ontvangen op email

www.xoip.be

Faxen (in tif. formaat) ontvangen via belgisch zonaal (of UK of Nl) faxnummer op je emailadres naar keuze. Het zelfde faxnummer kan ook gebruikt worden als antwoordapparaat; de berichtjes (in wav. formaat) kun je eveneens beluisteren via je emailadres. Als je geen scanner hebt, kun je zo toch documenten inscannen.Jammer genoeg tegenwoordig enkel meer voor Tiscali abonnees

www.efax.com

Faxen ontvangen op US of UK faxnummer

http://www.emailaddresses.com/email_2fax.htm

Directory van email to fax aanbieders.

 

 

 


9. Chatten

http://www.hotmail.com en http://mail.yahoo.com

De Instant Messengers van Hotmail en in mindere mate Yahoo vind je op veel computers van internetcafes geinstalleerd. Het is een makkelijke manier om een chatgesprek te voeren met vrienden en familie die ook een Hotmail of Yahoo adres hebben. Probeer het best eens eerst thuis.

http://www.chat.to.be

Belgische chatsite.

http://chat.yahoo.com/

De chatsite van Yahoo

http://mediahopper.com/ (concurrentie http://www.icq.com/icqphone/)

Worldwide voicechat

 

 

 


10. Internet telefoon

www.net2phone.com (concurrentie http://www.callserve.com/)

Mits installatie van een beetje gratis downloadbare software, kun je hiermee tegen lage tarieven bellen over heel de wereld. Bellen van gelijk waar naar Westerse landen is extreem goedkoop (4BF/min, soms wel serieuse echo). Als je vanuit België naar niet-Westerse landen belt (tot 45BF/min) kun je best vergelijken met de vele telefoonkaarten -en kantoortjes die hier ter beschikking zijn. Je dient vooraf via kredietkaart ongeveer 1000BF te storten.In verscheidene landen hebben de internetcafes een belservice via internet en hoef je zelf deze sites niet meer op te zoeken; het bellen is dan wel wat duurder. In sommige landen zoals India is bellen via internet voorlopig nog niet toegelaten.

 

 


11. Zelf een website maken

http://www.lunarpages.com is een voorbeeld van een goede goedkope en betrouwbare aanbieder van webruimte die ik gebruik voor deze site.
Op www.webhosters.nl kun je ongeveer alle aanbieders van webruimte in Nederland met elkaar vergelijken. Als je het voorlopig nog gratis eens wil uitproberen, dan is www.freewebs.com een goede keuze.
De klassieker www.geocities.com voegt een vervelende reclameband toe aan je site en is heel streng op het gebruik van bandbreedte (ze berekenen de 1GB die je krijgt per maand om naar 5.7MB per uur, als je daarbovengaat, sluiten ze zonder enige verwittiging je site voor 2 uur af).
Je kunt gratis webruimte krijgen bij de meeste internetproviders (oa Tiscali, Skynet en Telenet), maar vermits deze geen online webeditor hebben, moet je de site via ftp uploaden, dit kan met het gratis programma WS_FTP LE dat je oa vindt op www.download.com of via Dreamweaver of Frontpage.

http://www.htmlcodetutorial.com

www.w3schools.com/html/

www.htmlhelp.com/

Als je zelf wat wil sleutelen aan de html code van je paginas kunnen deze sites heel nuttig zijn.

www.netmechanic.com

Laat Netmechanic je pagina's onderzoeken op fouten in de html code. Via de "try it" optie worden je links getest en geven ze je gratis een volledige analyse van je pagina met advies hoe je de fouten erin kunt verhelpen.

www.phpbb.com

Gratis een prefab "message board" aan je website toevoegen.

www.webmasterworld.com

Dompel je onder in de wereld van de Webmasters, stel vragen aan je collegas en sla hun verbeten pogingen gade om zo een zo hoog mogelijke Google pagerank te bereiken. De SE tools zijn handig alsook de tips om te promoveren bij Google.Sitemap - Laatste wijzigingen - Website Ontwerp Koba Webdesign - © Hans Rossel