Turkije Reizen
Home > > Reizen naar Turkije > Algemene reisinformatie Turkije

Reis informatie Turkije - Reizen naar Turkije

Hieronder vind je algemene reisinformatie over reizen naar Turkije.


Visum Turkije

  • turkije reizen Je identiteitskaart volstaat om vlot een visum voor Turkije te krijgen aan de grens. Voor ongeveer 10 euro krijg je in de luchthaven een apart blaadje dat afgestempeld wordt en dat je Turks visum is.
  • Ik had wat problemen bij het reizen van Turkije via de landsgrens naar Georgië. Voor Georgie heb je immers je interationaal paspoort nodig. De Turkse douaniers raken in de problemen met hun administratie omdat het nummer van mijn identiteitskaart (en niet dat van mijn paspoort) op het Turks visum stond. Na wat onderhandelen lieten ze me gaan. Als je van plan bent naar Georgie of een ander visumplichtig land te reizen vanuit Turkije raad ik aan het Turks visum in je paspoort te laten zetten en niet op het apart blaadje. Voor meer informatie over reizen in Georgië, zie de Reisgids Georgie.Vluchten naar Turkije - Luchthaven Antalya

  • Last-minute Charter vlucht België - Turkije met Sunsnacks, Brussel - Antalya kost rond de 250 euro. Het was moeilijk om in juli nog last minutes vliegtickets op Turkije te vinden.
  • Als je 's nachts aankomt zijn er geen bussen meer van de luchthaven naar het centrum van Antalya. De massa's bussen voor de chartertoeristen wilden mij niet meenemen omdat ik geen hotel boeking had. Je bent dus verplicht een taxi te nemen.
  • Het wisselkantoor in de luchthaven van Antalya is open s' nachts.
  • Taxi naar stadcentrum van Antalya : taxi's werken steeds met meter, prijs ongeveer 20 miljoen TL. Omdat ik niet wou dat ze met mij de hele stad zouden rondrijden om de meter hoger te laten uitvallen, sprak ik na wat onderhandelen een vaste prijs af van 20 miljoen naar het stadsgedeelte aan de Oostelijke zijde van de baai, waar vele budget pensionnetjes liggen (de meter gaf uiteindelijk 22 miljoen aan).