Reizen Dubai & Arabische Emiraten
Home > > Reizen naar Dubai en Emiraten >

Reizen naar Sharjah

  • dubai arabische emiraten reizenSharjah islam museum : de munten collectie is niet zo interessant want geen uitleg, maar het huisje op de binnenkoer waar uitgebreid de afkomst van de Kaaba (in Mekka) en de rituelen tijdens de Hajj bedevaart naar Mekka worden uitgelegd is heel interessant. De nabij gelegen oude souq markt is mooi en toeristisch gerestaureerd.

  • Desert Park museum : op 35 km van Sharjah in richting Fujairah. Het natuurhistorisch museum is niet zo heel interessant en bevat vooral schoolse informatie. De Zoo is echter bijzonder. Alhoewel ik niet zo voor gevangen dieren ben, hebben ze hier een collectie van een paar honderd dieren die ik nog nooit had gezien, zelfs niet op foto, het zijn allemaal dieren die in de woestijn leven en enkel 's nachts te zien zijn als je heel veel geluk hebt : slangen, schorpioenen, woestijnkatten, vossen, hyenas, honden, panters. Het museum is heel modern en goed onderhouden, met een donker nachtgedeelte. Veel uitleg ook in het Engels.
  • Budget hotel - hotels in Sharjah : het is de moeite niet te overnachten in de IYHF jeugdherberg van Sharjah omdat deze niet bereikbaar is met openbaar vervoer. Daarenboven is de IYHF jeugdherberg van Dubai veel sfeervoller is dan het hostel van Sharjah en de afstand tussen Sharjah en Dubai bedraagt slechts 10km. Tussen de jeugdherberg van Dubai en die van Sharjah zelfs slechts 5 km.
  • Reizen met openbaar vervoer van Dubai naar Sharjah : er zijn enorm veel shared taxis op die route, geen bussen in Sharjah.