Wereldreis - Langdurig reizen
Home > Wereldreis > > Wereldreis - mailinglists
Mailinglijsten - Mailinglists

Als je wil op de hoogte blijven van de recentste politieke ontwikkelingen en nieuws over de Zijderoute, India, China, Kaukasus, Rusland, Iran, Centraal Azië, USSR, ex-Sovjetunie en Caucasus, dan kun je abonneren op een aantal nieuwsbrieven. Er zijn ook een paar mailinglijsten beschikbaar waar je vragen kunt stellen aan medereizigers en geïnteresseerden in de regio. Je kunt zoeken naar mailinglijsten op www.yahoogroups.com en www.topica.com.

Onderstaande mailinglijsten hebben betrekking op Centaal-Eurazie en de ex-Sovjetunie omdat dit de landen waren waar ik het meest vragen over had bij mijn voorbereiding en waarvoor het erg belangrijk is over recente informatie over grensovergangen, visa en politieke conflicten te beschikken.

Inschrijven op alle hieronder vermelde mailinglijsten kan heel interessant zijn als voorbereiding voor een bezoek aan de regio, als je er tenminste in zult slagen de honderd emails die je dan elke dag mag ontvangen te lezen. Kijk best eerst naar het berichtenarchief van een mailinglist om te zien hoe druk ze is en als ze voor jou nuttig is alvorens je in te schrijven. Je hebt bij Yahoogroups ook de mogelijkheid om de optie "no email" te kiezen, wat betekent dat je gebruik kunt maken van het berichtenarchief wanneer je dit wenst, zonder overstelpt te worden door mails.

Naast deze mailinglists is kun je ook vragen stellen en ervaringen uitwisselen met medereizigers op bulletin boards / travel boards / message boards. Gebruik deze termen om te zoeken naar landgerichte message boards op www.google.com.

De bekendste algemene travel boards zijn : http://thorntree.lonelyplanet.com en www.roughguides.com
De voornaamste Nederlandstalige vind je op http://forum.fok.nl.

Voor meer links over waar je vragen kunt stellen op het internet, zie ook Reislinks - vragen.


Centraal-Azie

Oxiana Travel Central Asia report IWPR Report Central Asia Kyrgiznews Turkmenistan Eurasia Geopolitics


Caucasus

Caucasus Travel Caucasus report IWPR Report Caucasus Groong Armenia News Borzik Chechnya


Rusland en ex-Sovjetunie

fsu Travel Russia Travel Russian Political Weekly report
  • Deze nieuwsbrief van Radio Free Europe (www.rferl.org) stuurt je wekelijks een goede samenvatting van de interne politieke ontwikkelingen in Rusland. Interessant als je wil weten wie er op dit ogenblik aan de touwtjes trekt in Rusland.
  • Inschrijven kan via hun website http://reports.rferl.org/subreports.asp
Ukraine Travel


Iran

Iran Report Hafiz gedichten
  • een heel leuke manier om kennis te maken met de voorliefde van de Iraniers voor poezie is deze lijst die zijn abbonnees wekelijks een vertaald gedicht toestuurt van de beroemde Iraanse dichter Hafiz.
  • raadpleeg het gedichtenarchief op http://groups.yahoo.com/group/Hafiz
  • Om in te schrijven stuur een blanco email naar hafiz-subscribe@yahoogroups.com, inschrijven kan ook via de bovenstaande berichtenarchiefpagina.