Thailand Reizen
Home > > Reizen naar Thailand > Reizen naar Bangkok
thailand kaart

Reizen naar Thailand (Bangkok)

  • Bezienswaardigheden in Bangkok : Bangkok was een beetje teleurstellend voor mij, er is verschrikkelijk veel verkeer, enorme wildgroei van nieuwe gebouwen en een metro die in betonnen constructies boven de met smog gevulde straten loopt. Anderzijds is Bangkok wel de ideale plaats in Zuid-Oost Azie om Westerse zaken, kleren, medicijnen, internationale tijdschriften en reisgidsen te kopen die in de andere landen niet te vinden zijn. Alle Westerse medicamenten zijn er te vinden in Bangkok, maar hou er rekening mee dat ze tot 4 keer zo veel ku nnen kosten als thuis. Op dat vlak bangkok wel een ideale stad om op een lange reis een tussenstop te maken om je reisapotheek weer op niveau te brengen en wat leesboeken te kopen.
  • Boeken kopen in Bangkok : in Khao San Road in het centrum van Bangkok en omgeving zijn heel wat boekenwinkels, waar je nieuwe (250-400B) en tweedehandsboeken (50-250B) kunt kopen. Je vindt er niet alleen alle titels van de Lonely Planet reisgids, maar ook andere reisgidsen, literaire klassiekers, reisverhalen, boeken over Thailand en ZuidOost Azië. De boeken zijn logischerwijze voornamelijk in het Engels, maar de meeste winkels hebben ook een twintigtal Nederlandstalige tweedehandsboeken liggen. Elders in Bangkok in de Sukhumvit Road, vind je in het Landmark Plaza hotel de boekhandel Asia Books, waar ze niet alleen alle denkbare boeken over Thailand en Zuid Oost-Azie hebben, maar ook de volledige collectie van Lonely Planet reisgids, Rough Guide en Footprint reisgidsen over Thailand en andere landen. Ook aan de overzijde van de straat is een goede boekhandel.
  • Budget hotel - hotels : de meeste budget hotels en budgetreizigers in Bangkok zitten in de drukke omgeving van Khao San Road. Als je wat langer in de stad blijft of wat rustiger wil zitten, dan is hotel Atlanta (78 Sukhumvit, Soi 2, T66/22526069) ideaal. Het is een hotel gelegen aan het eind van een rustige zijstraat van de drukke Sukhumvit, 20m openluchtzwembad, koloniaal gebouw uit de jaren 50, cafetaria met jazz muziek en lekker en goedkoop eten, uitgebreid aanbod tijdschriften en kranten (Economist, Newsweek, National Geographic, ...), de eigenaar is een wat vreemde schuchtere man die met een bijzondere ironische humor, de menukaart is een dik boek met een halve bladzijde uitleg bij elk gerecht, er is ook een bewonderenswaardige collectie cinefiele videofilms over ZuidOost-Azie en Thailand waarvan er elke avond een wordt vertoond, 380B/singleroom, 480B/doubleroom
  • De rommelige en drukke steegjes van de Chinese wijk van Bangkok zijn echt de moeite, maak dat je met een lege maag aankomt, want er zijn ongelofelijk veel straatkraampjes met een heel gevarieerd assortiment aan Thaise en Chinese snacks.
  • Reizen met enkele vlucht van Thailand (Bangkok) naar New Delhi : 6200B (+600 tax +500tax in luchthaven) met vliegtickets van Bangladesh Airlines. Voor meer informatie over reizen in India, zie de Reisgids India.
  • Geld wisselen : Wisselkoers : 1 dollar = 42.5B (Thaise Baht), er zijn enorm veel ATM geldautomaten in Bangkok die allemaal naast je VISA kaart ook je gewone bankkaart aanvaarden, geld afhalen is heel makkelijk in Thailand.
  • Internet cafes zijn op veel plaatsen in bangkok te vinden en de verbinding is meestal een heel snelle DSL-verbinding, prijzen varieren enorm tussen 0.5B/min tot 150B per uur.